Ga naar hoofdinhoud

2500 parkings in gratis database!

In het kader van het EU project voor veilig parkeren ging gisteren een website de lucht in waarop 2500 gratis en betaalde truckparkings in heel Europa te vinden zijn. Compleet is het systeem echter nog lang niet.

De parkings bevinden zich in 40 verschillende Europese landen en zijn  eenvoudig op te sporen door op de Truckinform website een plaatsnaam of snelwegnummer in te kloppen. Daarna verschijnt een overzicht van gratis en betaalde truckparkeermogelijkheden langs snelwegen en bij wegrestaurants. Als er een reserveermogelijkheid is kan dat worden aangegeven maar daar moet de uitbater van de betreffende parking zelf voor zorgen. Eigenaren en uitbaters van parkeerfaciliteiten en wegrestaurants kunnen zich gratis aanmelden bij de website en er hun gegevens in zetten. Dat moeten de meesten kennelijk nog doen want een kleine steekproef van ttm.nl wijst uit dat de nieuwe betaalde en beveiligde parking van All4trucks bij Calais niet in het systeem zit. Ook van Frans op de Bult zijn nog geen gegevens ingevoerd. Wanneer dat allemaal gebeurd is wil men in de toekomst een rating systeem gaan ontwikkelen aan de hand waarvan men in een oogopslag de kwaliteit van een parking weet.De service is vooralsnog gratis maar in een later stadium zal men een kleine vergoeding gaan vragen.
De website is viertalig: Frans, Duits, Engels en Russisch. Er is ook een interface voor on-board telematics waarmee het mogelijk is vanuit de truck een parking te zoeken en te boeken.
Het project is een uitvloeisel van het EU project Setpos voor veilig parkeren.

parkeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer