44 banen weg bij Nedschroef • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

44 banen weg bij Nedschroef

Bij Koninklijke Nedschroef in Helmond gaan naar alle waarschijnlijkheid 44 van de ruim 200 banen verloren. Bij Nedschroef’s ‘zusjes’ , gereedschapsmakerij SMF Tools in Helmond en Nedschroef in Weert worden twintig arbeidsplaatsen geschrapt. Dat heeft directeur Gijs Lathouwers van Nedschroef bevestigd tegenover het Eindhovens Dagblad.

NedschroefNedschroef maakt voornamelijk bouten en moeren voor de auto-industrie. Het bedrijf wordt zwaar getroffen door de crisis in de personenauto-en de truckindustrie. Nedschroef in Helmond is een belangrijke toeleverancier van vrachtwagenfabrikanten als DAF, Scania, Volvo en Daimler.

Bovendien levert Nedschroef aan assen- en trailerbouwers. In die transportmiddelenindustrie is nog geen enkele verbetering zichtbaar. In de personenautobranche zijn de voorraden aan bevestigingsmiddelen goeddeels opgebruikt.

Bij Nedschroef in Weert worden daarom weer mondjesmaat bestellingen geplaatst. Bij Nedschroef in Helmond is inmiddels voor 180 werknemers werktijdverkorting doorgevoerd. Die regeling geldt tot eind deze maand. Het bedrijf kiest niet voor deeltijd-WW omdat vooralsnog geen herstel van de markt wordt verwacht.

“Ook deeltijd-WW is in feite een tijdelijke maatregel. Gezien de situatie in de truckindustrie moeten we structurelere maatregelen treffen”, aldus directeur Lathouwers . De ondernemingsraad beraadt zich nog over de voorgestelde reorganisatieplannen.

Bron: Eindhovens Dagblad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer