Ga naar hoofdinhoud

55 nieuwe MAN’s voor Van den Bosch

Bulktransporteur Van Den Bosch Transporten vervangt een gedeelte van haar bestaande vloot met 55 nieuwe MAN-trucks. Het lage eigen gewicht zou een van de redenen zijn om te kiezen voor de 18 MAN TGS 18.400 en 37 MAN TGX 18.400 trucks.

Van den Bosch TransportenVan den Bosch Transporten is vervoerder van bulkgoederen. Het bedrijf vervoert een omvangrijk deel van alle bulktransporten in food en non-food, die zowel binnen als buiten Europa worden verwerkt. Volgens Emiel van Haren, Manager Operations, is de aankoop van de nieuwe trucks van belang om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. “Op basis van een laag eigen gewicht, het gunstige brandstof-verbruik en het comfort voor de chauffeur, viel de keus op MAN”, legt Emiel van Haren uit. Samen met Marcel van der Werf, Technical Purchase is hij verantwoordelijk voor de aankoop van de trucks. Christian Pregled, accountmanager MAN Nederland Dealer Zuid heeft de verkoop van de trucks begeleid.

Vanwege de internationale inzet in combinatie met geldende gewichtsregels, is een laag eigen gewicht essentieel. Speciaal voor deze deelsector levert MAN de TGS 18.400 TS-uitvoering. Deze letters staan voor Tank Silo, en geven aan dat er uitgebreid is gekeken naar de optimale gewichtsbesparing. Om de prestaties nog verder te verbeteren zijn de trucks van Van den Bosch uitgevoerd met onderdelen van het EfficientLine pakket. “Dan gaat het ondermeer om Air Pressure Management (de compressor schakelt automatisch uit), de TipMatic automaat, aluminium Alcoa velgen, aluminium luchtketels en brandstoftanks”, licht Christian Pregled toe. “Bij de 2- en 3-assige TGX uitvoeringen zijn we uitgegaan van het type 18.400 met een volledig EfficientLine pakket. Ook deze auto’s hebben een TipMatic automaat, maar ook een verhoogde slaapcabine en een zuinige en schone Euro 5-dieselmotor.”

Van den Bosch Transporten beschikt over een eigen werkplaats. Met hulp van de MAN-dealer in Eindhoven vond in de afgelopen periode extra scholing plaats om ook de nieuwste MAN-techniek volledig te beheersen. De benodigde software voor de eigen apparatuur, die nodig is voor het uitlezen van technische zaken, is erbij geleverd. In geval van gespecialiseerde hulp zorgt de MAN-dealer voor een daartoe bevoegde technicus. De nieuwe MAN-trucks worden door Van den Bosch Transporten zelf voorzien van een compressor en van de juiste huisstijl, waarna de dealer de aflevercontrole verzorgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer