Aanhouding truckdieven leidt tot chaos op A2 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Aanhouding truckdieven leidt tot chaos op A2

De politie heeft zaterdag in een poging twee dieven van een vrachtwagen vol dvd’s aan te houden op de A2 ter hoogte van de afslag Boxtel-Noord een kettingbotsing veroorzaakt, waarbij zo’n tien auto’s betrokken waren. De automobilisten waren waarschijnlijk afgeleid door de vele zwaailichten en zagen te laat dat er een file stond, die eveneens was veroorzaakt door de aanhoudingen, meldt de politie.

politieauto onderwegDe vrachtwagen met dvd’s was eerder in Amersfoort gestolen. De verzekeraar kon de auto met behulp van het gps-systeem in de vrachtwagen achterhalen. De politie besloot hierop onopvallend te posten op een industrieterrein in Den Bosch, waar de vrachtauto onbeheerd stond.

Na twee uur kwam er een personenauto aan, die om de vrachtwagen heen reed. Een persoon stapte uit de auto over in de vrachtwagen. De vrachtauto reed vervolgens achter de personenauto aan de A59 en de A2 richting Eindhoven op. Twee onopvallende surveillancewagens zetten de afslag Boxtel-Noord af, wat een file veroorzaakte.

Ook de vrachtwagen en de personenauto kwamen hier in te staan. Daardoor kon de politie de bestuurders van deze voertuigen aanhouden en overbrengen naar het politiebureau. Bij de door de afzetting veroorzaakte kettingbotsing ontstond alleen materiële schade.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer