Ga naar hoofdinhoud

Aantal Maut-km’s stijgt licht

In het eerste halfjaar van 2013 werden er in Duitsland door vrachtwagens 13,4 miljard kilometers gereden op wegen waar Maut diende te worden betaald. Dat is een stijging van 1,6 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2012.
MautDe ritten van Duitse vrachtwagens nam in de eerste zes maanden met 1 procent toe, die van buitenlandse trucks met 2,5 procent. Duitsland zelf blijft met 61,8 procent aan Mautkilometers de absolute koploper, de Polen staan op twee met 11,2 procent. Nederland staat op 4 procent en rijdt daarmee hetzelfde aantal kilometers als vorig jaar. De grootste stijging in het aantal kilometers komt op naam van Roemenië (+ 17 procent) en Bulgarije (+20,7 procent). Zweden (- 17 procent), Italië (-15 procent) en België (-12,7 procent) leverden alle fors in.
Aan het aantal Maut-kilometers in Duitsland wordt de staat van het wegvervoer afgelezen, een belangrijke graadmeter voor de economische situatie in Duitsland. Sinds de start van de metingen in 2005 is het eerste halfjaar van 2008 met 14,1 miljard Mautkilometers nog altijd de koploper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer