Ga naar hoofdinhoud

Actie in de Transport geeft brief aan Minister Schultz

Afgelopen vrijdag 5 juli, heeft minister Melanie Schultz van Haegen-Maas een brief met onder andere vier vaststellingen overhandigd gekregen van Actie in de Transport. De overhandiging gebeurde door Joop van Rooij, voorzitter van Actie in de Transport. De actie werd ludiek bijgestaan met een aantal radiografisch bestuurbare modeltrucks. Tevens werd aangekondigd dat op 8 augustus weer actie gevoerd zal worden, welke de eerdere langzaamaanacties ruimschoots zal overtreffen.

Schultz Actie in TransportVrijdag was voor Actie in de Transport de laatste actie voor de vakantieperiode definitief van start gaat in politiek Den Haag. Deze keer geen langzaamaanactie op de snelweg, maar een ludieke actie op het binnenhof van het ministerie in Den Haag. ‘Op deze manier willen wij op een ludieke manier nog eenmaal goed de aandacht op ons vestigen bij politiek Den Haag, alvorens men met het zomerreces gaat’, aldus Joop van Rooij, voorzitter van Actie in de Transport. Meerdere ‘medestrijders’ van Actie in de Transport zijn mee afgereisd naar Den Haag om deze actie, briefoverhandiging, te ondersteunen. Alles op een ludieke manier, met onder andere grote radiografisch bestuurbare modeltrucks. De meest opvallende hierin was een Dakar Truck van Peter Immikhuizen, schaal 1:5, die aangedreven werd door twee grasmaaimotoren. Na de ministerraad is minister van I&M, Melanie Schultz van Haegen-Maas, naar buiten gekomen om deze brief in ontvangst te nemen.

Problemen transportsector

“Wij zijn nu zes weken bezig met actief actie voeren, waaronder langzaamaanacties op de snelweg, om de problemen van de transportsector bij politiek Den Haag en Brussel onder de aandacht te brengen”, verteld van Rooij. “De door Actie in de Transport eerder bij de Tweede Kamer ingediende 4 aandachtspunten staan nu op de agenda van onze minister van I&M en zij heeft tijdens het debat van 5 juni aangegeven hier na het zomerreces op terug te komen. Om drie van deze punten, aan één punt is reeds voldaan – de cabotageregel is sinds 1 juli verankerd in de Nederlandse wet -, hebben wij deze nogmaals omschreven in de brief welke wij aanbieden. Daarbij hebben wij nog vier vaststellingen uitvoerig omschreven om aan te geven dat er naar bepaalde zaken geen onderzoeken meer hoeven te worden ingesteld. Deze zijn reeds al vastgesteld door bijvoorbeeld het Europees Parlement en de Raad van 21 oktober 2009 tot vaststelling van gemeenschappelijke regels voor toegang tot de markt voor internationaal goederenvervoer over de weg”, vervolgd de voorzitter.

Meerijden

Minister Melanie Schultz van Haegen-Maas nam na het beëindigen van de ministerraad in Den Haag ruim de tijd om Actie in de Transport te woord te staan. Na het in ontvangst nemen van de brief beloofde zij ook er voor zorg te dragen dat de ILT ( Inspectie Leefomgeving en Transport ) contact zal opnemen voor het maken van een afspraak om kennis en ervaring met Actie in de Transport te bespreken. Daarnaast is er afgesproken dat de minister van I&M, en twee aanwezige Tweede Kamerleden, na het zomerreces tijd vrijmaken om mee te rijden in een vrachtwagen om zo te ervaren wat een beroepschauffeur dagelijks tegenkomt.

“Al met al, ondanks een communicatiestoring met de beveiliging van het ministerie en de politie ter plaatse, een zeer geslaagde dag”, aldus Joop van Rooij. “Het schept toch enigszins vertrouwen als de minister van Infrastructuur en Milieu je serieus te woord staat en ook nog toezeggingen doet. Ik ben trots op de medestrijders van Actie in de Transport. Samen strijden wij voor een betere toekomst in de transportsector en uit hetgeen wij tot nu toe, in een zeer korte tijd, gezamenlijk hebben bereikt, mag ik concluderen dat we op de goede weg zijn. We zijn er nog lang niet en Actie in de Transport zal ook zeker na het zomerreces de acties weer opstarten om de ‘druk op de ketel’ te houden”, sluit de voorzitter van Actie in de Transport af.

Eén reactie op “Actie in de Transport geeft brief aan Minister Schultz

  • klaas

    voor zo ver mij bekend hebben de VAK BONDEN dit kort geleden allemaal al besproken en ook is al het een en ander schriftelijk vast gelegd,
    dus mijn conclusie, deze meneer kan met onverrichte zaken naar huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer