Albacete beste truckracer in Assen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Albacete beste truckracer in Assen

Antonio Albacete is de grote man geweest tijdens de truckraces op het TT Circuit Assen. De Spanjaard won met zijn MAN zondag opnieuw een race en wist in de laatste van de vier truckwedstrijden die dit weekend werden gehouden, tweede te worden. Hiermee doorbrak hij de hegemonie van het team Buggyra.

Dutch Truck Grand PrixIn de afgelopen jaren was het Tsjechische Buggyra moeilijk te verslaan, maar tijdens deze eerste editie van het FIA European Truck Racing Championship 2009 stak het team MAN Nutzfahrzeuge met zowel Albacete, als Jochen Hahn er met kop en schouders bovenuit.

In het door de RSG Hamburg, in samenwerking met LDP Assen, georganiseerde ADAC Masters Weekend zagen de duizenden bezoekers prachtige wedstrijden. De zware trucks met meer dan 1000 pk aan boord boden een geweldig schouwspel.

In de eerste race op zondag liet Albacete zien dat zijn overwinning van zaterdag geen toevalstreffer was. Met maar liefst veertien seconden voorsprong op Markus Bösiger van het Buggyra team liet de Spanjaard er geen gras over groeien.

In de tweede wedstrijd op zondag, toen hij, als winnaar van de eerste race, vanaf de achtste plaats moest starten, klom Albacete op naar de tweede plek. Hij bleef achter zijn teamgenoot Jochen Hahn steken. De Nederlandse truckracers, Cees Zandbergen (IJhorst) en Erwin Kleinnagelvoort (Rijssen) konden geen potten breken.

Kleinnagelvoort werd in de eerste race van de zondag veertiende. In de tweede wedstrijd werd hij zestiende.

Cees Zandbergen wist in beide races van zondag niet te finishen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer