Ga naar hoofdinhoud

Alblas Transport de weg op met tien nieuwe Renaults

Alblas Transport uit ’s Gravendeel rijdt sinds kort met 10 nieuwe Renault Trucks T430. De trucks werden geleverd door Doolaard Bedrijfswagens.

De trucks worden ingezet voor het vervoeren van goederen over vaste trajecten, waarbij ze 24 uur per dag rijden door middel van chauffeurswissels.“De inzetbaarheid was het uitgangspunt voor deze investering”, legt directeur Quirijn Alblas uit. “We wisten welke truck wij voor ogen hadden en hierbij adviseerde Doolaard Bedrijfswagens de juiste uitvoering waardoor gezamenlijk de ultieme specificatie van de truck bepaald kon worden.”

Alblas - Renault Trucks T460_2

Er is voor dit werk gekozen voor een T430 met lage schotelhoogte en rondom luchtvering. Dit om aan te sluiten bij de nieuwe mega-opleggers van Alblas. Quirijn vervolgt: “Een aanzienlijk deel van de te transporteren goederen zijn gevaarlijke stoffen. Daarom zijn de trucks uitgerust met ‘Lane Departure Warning’ en het ‘Advanced Emergency Breaking System’. Ook heeft de boordcomputer een ‘Emergency Button’ indien de chauffeur in nood verkeert.“

De trucks zijn verder voorzien van Optidriver geautomatiseerde versnellingsbakken. In combinatie met het Fuel Eco-pakket optimaliseert het daarnaast het brandstofverbruik en vermindert het de uitstoot. Het lage brandstofverbruik van de T430’s is bij Alblas zeer belangrijk, waarvoor de chauffeurs ook speciaal getraind worden. Omdat de trucks vaste trajecten rijden, zijn de verbruikscijfers goed te vergelijken en te beoordelen.

Alblas - Renault Trucks T460_3

Over de samenwerking met Doolaard stelt Alblas: “Onze contactpersonen bij Doolaard Bedrijfswagens en Renault Trucks zijn echte vakmensen, die de truck door en door kennen. Daarnaast heeft Doolaard, met maar liefst 25 jaar ervaring als Renault Trucks dealer, de dienstverlening op een hoog niveau staan en begrijpen ze de doelen van de klant. Dit maakt een prettige samenwerking mogelijk en het biedt perspectief voor de toekomst.”

Alblas bestaat al sinds 1896 en is een echt familiebedrijf, waar generaties aan kennis en ervaring in zit. Waar in het begin het transport nog per roeibootjes ging, is het transport later overgegaan op vervoer per vrachtwagen. Alblas is gespecialiseerd in het vervoeren van temperatuur gecontroleerde goederen, gevaarlijke stoffen en tijd kritische lijndiensten. Dit doen ze vanuit de hoofdvestiging in ’s Gravendeel, maar ook vanuit vestigingen in Duitsland, Polen en Roemenië. Met deze vestigingen wordt het transport gepland over de hoofdassen tussen West- en Oost Europa.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer