Amsterdam start handhaving milieuzone • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Amsterdam start handhaving milieuzone

Amsterdam start vanaf vrijdag de handhaving van de milieuzone. Chauffeurs van ‘vuile vrachtauto’s’ zonder ontheffing kunnen rekenen op een boete van 150 euro als zij zich in het gebied begeven.

Milieuzone_bordenMinister Jacqueline Cramer (VROM) en de Amsterdamse milieuwethouder Marijke Vos openden de milieuzone voor vrachtwagens al op 9 oktober. De zone beslaat het hele gebied binnen de A10, behalve het stadsdeel Noord en enkele bedrijventerreinen. Vrachtauto’s die onder de Europese uitlaatgasnorm euro 0 of euro 1 vallen, mogen daar niet meer komen. Voertuigen met euro 2 of euro 3 moeten een roetfilter hebben.
Chauffeurs die de afgelopen maanden in overtreding waren, kregen een waarschuwing. De controle vindt onder meer plaats door inzet van buitengewone opsporingsambtenaren van de gemeente. Naar verwachting in september komen zeventig vaste kentekenscanners bij alle afritten en onderdoorgangen van de A10 te staan. Zij vormen een sluitend cordon.
Amsterdam is niet de eerste stad in Nederland die een milieuzone invoert. De hoofdstad heeft echter wel de grootste van het land. Als het aan het stadsbestuur ligt, moeten in de toekomst ook de meest vervuilende personenauto’s de stad uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer