Ga naar hoofdinhoud

BedrijfsautoRAI 2009 van de baan

De BedrijfsautoRAI 2009 gaat niet door. DAF was de eerste van de zeven truckfabrikanten die bekend maakte niet deel te nemen aan BedrijfsautoRAI 2009. Tijdens een bijeenkomst vanochtend besloot een meerderheid van de truckfabrikanten het voorbeeld van DAF te volgen.

Bedrijfsautorai

Woensdag heeft het tentoonstellingscomité van de BedrijfsautoRAI (bestaande uit branche vertegenwoordigers, RAI Vereniging en Amsterdam RAI) van gedachten gewisseld over de BedrijfsautoRAI annex The European Road Transport Show (TERTS). In deze bijeenkomst is gezamenlijk besloten dat TERTS, editie 2009, geen doorgang vindt. Het economische klimaat in de transportbranche vormt de belangrijkste reden voor deze beslissing. TERTS 2009 stond gepland van 29 oktober tot en met 5 november 2009 in Amsterdam RAI.

Organisator RAI heeft de exposanten nog een alternatief, goedkoper beursconcept voorgelegd maar dat bracht ook geen soelaas. Eind november zei DAF al over het wel dan niet deelnemen na te denken. “De internationale economische situatie dwingt ons ertoe kritisch te kijken naar beursdeelnames. DAF gaat niet naar Brussel en Birmingham, over deelname aan de BedrijfsautoRAI nemen we binnenkort een beslissing”, aldus een woordvoerder van DAF tegen TTM.nl. Nu is de kogel dus door de kerk: Na marktleider DAF doen ook de anderen niet mee en is het hele evenement van de baan.  Al eerder hadden grote trailerbouwers als Schmitz en Kögel al bevestigd niet op de BedrijfsautoRAI te zullen staan, maar dat is geen nieuws want ze deden vorig jaar ook al niet mee. Diverse Nederlandse trailerbouwers zeiden TTM al voordat het afblazen van Bedrijfsauto RAI 2009 zeker was, dat hun deelname dit jaar af zou hangen van wat de grote collega’s zouden doen.

Overigens leggen de Nederlandse fabrikanten van speciale voertuigen en een aantal carrosseriebouwers zich niet zomaar neer bij het cancellen van de Bedrijfsauto RAI. Binnenkort hebben zijn binnen de RAI Vereniging overleg over een eventueel alternatief evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer