Ga naar hoofdinhoud

BedrijfsautoRAI zet comeback in gang

De BedrijfsautoRAI leek al bijna dood en begraven, maar toch komt de grootste Nederlandse bedrijfsautoshow terug, in april 2012. Van dinsdag 17 tot en met zaterdag 21 april 2012 staat Amsterdam RAI weer in het teken van trucks, bestelauto’s, speciale voertuigen en – zoals de RAI het zelf zegt – ‘ronkende motoren’. De acquisitie voor BedrijfsautoRAI 2012 is deze week van start gegaan.
BedrijfsautoRAIBeursmanager Joost ’t Hooft van Amsterdam RAI: “We pakken de handschoen weer op. BedrijfsautoRAI vond in 2009 geen doorgang door de verslechterde marktomstandigheden in relatie tot de financiële crisis. Inmiddels is er sprake van herstel in de branche en is de tijd weer rijp voor hét nationale evenement dat alle beslissers in de bedrijfswagenbranche en fabrikanten en importeurs van speciale voertuigen en autovakmaterialen bijeen brengt en het overzicht van de totale markt laat zien.”

De BedrijfsautoRAI 2012 wordt wel compacter dan de achtdaagse van 2007. De editie 2012 vindt plaats van 17 tot en met 21 april 2012 en krijgt vanaf dat moment volgen de organisatie elke twee jaar in dezelfde periode zijn vaste plaats in de agenda. Voor deze nieuwe periode is gekozen na uitvoerig overleg met diverse belanghebbenden uit de markt van lichte- en zware bedrijfswagens, speciale voertuigen en onderdelen- en componentenleveranciers. Er is compacte opzet met avondopenstelling op twee van de vijf beursdagen. De beurs wordt gehouden in het Europacomplex van Amsterdam RAI, waar in totaal bijna 45.000 m2 beschikbaar is. Daarnaast vindt er een buitenexpositie plaats op het uitgebreide buitenterrein aan de voorkant van het RAI-complex. 

De afgelopen periode hebben RAI Vereniging en Amsterdam RAI intensief overleg gevoerd met de marktpartijen over de invulling van de beurs. Dit heeft geleid tot een vernieuwd beursconcept. Met een focus op het belang van Nederland binnen de Europese wegtransportbranche is een nieuw kostenefficiënt standbouwconcept ontwikkeld, dat gericht is op de toekomst. Het concept geeft deelnemers de gelegenheid om zich op de gewenste manier te presenteren, rekening houdend met een maximale ‘return on investment’. Joost ‘t Hooft: “Het gevoel dat onder de marktpartijen leeft, is positief. Wij kijken dan ook vol vertrouwen uit naar een geslaagde comeback in 2012.”

De beursvloer wordt ingedeeld in vier min of meer in omvang gelijke segmenten  Het gaat om de secties Zware Bedrijfswagens (vrachtauto’s), Lichte Bedrijfswagens (bestelauto’s), Speciale Voertuigen (trailers en opbouwindustrie) en de sectie Onderdelen en Accessoires. De nationale vakbeurs voor duurzaam wegtransport toont hiermee in 2012 weer een compleet overzicht van de innovaties en primeurs uit de verschillende marktgebieden.

Innovatie vormt van oudsher een belangrijk aspect van de beurs, daarom vormt BedrijfsautoRAI het decor voor meerdere uitreikingen en awards. Aangevuld met diverse evenementen, relevante thema’s, een speciale chauffeursdag en een uitgebreid congresprogramma, dat in samenwerking met de markt wordt vormgegeven, speelt de beurs in op de behoeften van elk type bezoeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer