Ga naar hoofdinhoud

Bedrijfswagenregistraties nog in de lift

Nieuwe crisis of niet: de afzet van bedrijfswagens in Europa groeit nog steeds. In de maand september werden er in heel Europa 4,5 procent meer bedrijfswagens geregistreerd dan een jaar eerder. Nederland doet het nog beter dan het Europese gemiddelde: de groei is hier 11,6 procent. Dat blijkt uit cijfers van branchevereniging ACEA.

truckverkoop_sleuteloverhandigingGerekend over de eerste negen maanden laat Nederland ook positieve cijfers zien. In 2011 tot nu toe werden 19,8 procent meer bedrijfsauto’s geregistreerd. In het trucksegment zij er ook vrijwel uitsluitend positieve cijfers te noteren. In heel Europa werden in de eerste negen maanden van dit jaar 34,8 procent meer trucks geregistreerd, in Nederland was dat nog iets meer: 36,4 procent. Wel is het zo dat de groei in alle segmenten af lijkt te vlakken.

Sinds de start van het jaar werden er 175.210 voertuigen geregistreerd. Alle belangrijke markten leverden een bijdrage aan de groei, op Spanje na. Daar daalde de verkoop van bedrijfswagens met 5,3 procent. De kleinere Zuid-Europese landen Griekenland en Portugal vielen op met dalingen van 45,5 procent en 23,4 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer