Ga naar hoofdinhoud

Beslaglegging bij Renault Nederland door ex Renault-dealer Udo

In de nasleep van de verkoop van zijn dealerschap heeft voormalig Renault dealer Hans Udo de Rechtbank verzocht beslag te leggen op de bankrekeningen van Renault Nederland, alsmede de voorraad nieuwe Renault en de inventaris van en goederen in het pand van Renault Nederland.

rechtbank spreekt faillissement uitDe Rechtbank heeft in eerste aanleg het beslag op bankrekeningen goedgekeurd. Het verzoek tot beslaglegging op de bij Renault Nederland NV in voorraad zijnde nieuwe Renaults en de inventaris in het gehuurde pand, wordt door de Rechtbank nog beoordeeld.

De reden van de beslaglegging is gelegen in een juridische procedure die sinds 2002 loopt, waarbij het Gerechtshof te Amsterdam Renault (interlocutoir) heeft veroordeeld tot het vergoeden van de schade die J.G.D. Udo Holding BV c.s. heeft geleden.

De veroordeelde handelwijze betreft het beperken van de mogelijkheden voor J.G.D. Udo Holding BV c.s., door deze slechts 1 partij aan te wijzen die de dealerschappen van Renault mocht overnemen.

Daarenboven heeft het Gerechtshof te Amsterdam besloten tot een getuigenverhoor zoals inmiddels op 20 januari jl. heeft plaatsgevonden. Het betrof hier een getuigenverhoor waarbij voor het Gerechtshof getuigen zijn opgeroepen om inzicht te krijgen op de vraag of de toenmalige verkoopdirecteur van Renault Nederland NV, de heer M.A.C. Hegeman, op het moment van de dealercontract-opzegging van J.G.D. Udo Holding BV c.s., op de hoogte was van deze onderhandelingen en deze kennis heeft gehanteerd om de onderhandelingen te benvloeden.

Daarnaast betreft de beslaglegging door J.G.D. Udo Holding B.V. c.s. een vordering op Renault inzake vele niet afgehandelde punten die Renault, na de beëindiging van de dealerschappen Udo Waalwijk BV en Udo Zaltbommel BV (sept. 2003) nog altijd niet heeft afgehandeld.

Renault Nederland wilde niet reageren op de beslaglegging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer