Amsterdam onderzoekt effect milieuzone • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Amsterdam onderzoekt effect milieuzone

De gemeente Amsterdam gaat de komende maanden in kaart brengen wat het effect is op de Amsterdamse economie van een milieuzone voor het bestelverkeer. Dit tot genoegen van EVO en TLN, die hier op hebben aangedrongen omdat zij vrezen dat een milieuzone voor heel veel ondernemers vergaande gevolgen heeft.

Milieuzone bestelautoEVO en TLN benadrukken dat deze aanpak een voorbeeld moet zijn voor andere steden met gelijksoortige plannen. Het gaat hier om een zeer fragiele groep ondernemers door heel Nederland heen, die in deze tijden van crisis al genoeg moeite hebben om het hoofd boven water te houden.

Door hen te dwingen een nieuwe, schone bedrijfsauto aan te schaffen, geeft de overheid deze groep misschien het laatste fatale duwtje richting faillissement.

Gelijktijdig doet de gemeente onderzoek naar het effect van de milieuzonemaatregel op de Amsterdamse luchtkwaliteit. Beide onderzoeken dienen als grondslag voor de eventuele invoering van de milieuzone voor bestelauto’s in 2010.

Afhankelijk van deze onderzoeken en landelijke afspraken over een compensatieregeling bepalen EVO en TLN of zij de invoering van deze zone steunen. 

Bron: EVO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer