Btw-correctie bestelauto eenvoudiger • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Btw-correctie bestelauto eenvoudiger

De staatssecretaris van Financiën heeft een besluit gepubliceerd over de btw-correctie voor privégebruik van de bestelauto-van-de-zaak. Kern van het besluit is dat wanneer een werknemer minder dan 500 privékilometers per jaar rijdt (en er dus geen bijtelling op het loon wordt ingehouden), er ook geen btw-correctie hoeft te worden gemaakt. Ongeacht het aantal woon-werkkilometers.

euro'sDit is goed nieuws voor ondernemers met bestelauto’s. Werknemers die in een bestelauto rijden, kiezen meestal voor het bijhouden van een rittenregistratie of krijgen een formeel verbod op privégebruik om een torenhoge bijtelling te voorkomen. Wat vaak wordt vergeten, is dat er nog wel btw moet worden afgedragen voor gereden woon-werkkilometers.

Met het besluit van de staatssecretaris wordt het leed van ondernemers flink verzacht. Voor werknemers die geen bijtelling betalen, mag voortaan ook de btw-correctie achterwege blijven. Dit scheelt niet alleen tijd, maar ook geld. Daarbij wordt de regeling een stuk eenvoudiger nu voor de berekening van de btw-correctie wordt aangesloten bij de bijtellingsregeling in de loon- en inkomstenbelasting.

Bron: EVO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer