Ecomobiel groot succes • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ecomobiel groot succes

Ecomobiel, de vakbeurs voor duurzame mobiliteit en mobiliteitsmanagement, heeft een zeer succesvolle derde editie beleefd. Er waren op dinsdag en woensdag 150 standhouders, 44 workshops, 5 debatten, ruim 4.000 vakbezoekers en bijna 1.000 geinteresseerde consumenten. Veel exposanten boekten al zeer goede commerciële resultaten.

Ecomobiel 2011Minister M. Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu opende Ecomobiel en maakte daarbij bekend dat haar ministerie vijf miljoen euro gaat investeren in het stimuleren van waterstof als milieuvriendelijke brandstof. De Rotterdamse wethouder A. van Huffelen onthulde heel toepasselijk daarna een door Ahoy in gebruik genomen laadpaal van ICU en een elektrische geldwagen van G4S. Hoofdsponsor Toyota liet op een aansprekende manier zien hoe ver deze autofabrikant al is met zuinige en schone auto’s. Bij Mercedes-Benz werden contracten getekend waardoor het aantal elektrisch aangedreven auto’s op onze wegen dit jaar aanzienlijk zal toenemen. En Radiuz presenteerde een mobiliteitspas die ondernemers en hun werknemers keus en flexibiliteit biedt om hun woon-werkverkeer en zakenritten optimaal ‘groen’ in te kleuren.

Zo’n 500 studenten maakten op de ACE Avenue kennis met perspectiefvolle technische opleidingen, met ontwikkelingen en innovaties gerelateerd aan de verschillende studierichtingen en met toekomstige werkgevers en stageplaatsen .

Ook consumenten konden dit jaar Ecomobiel bezoeken. Op de eerste dag werd een speciale consumentenavond georganiseerd. Gezien de relatief beperkte mogelijkheden om in de beurshal op grote schaal consumenten te ontvangen werd daar niet veel publiciteit aan gegeven. Toch kwam er een aanzienlijk mensen op deze avond af. De mogelijkheid om de vele verschillende gepresenteerde voertuigen op het ANWB Test & Drive parcours te rijden had veel aantrekkingskracht. De grote en serieuze belangstelling toonde hoezeer duurzame mobiliteit ook onder consumenten zeer leeft.

Ecomobiel en haar standhouders hebben deze week laten zien dat duurzame mobiliteit en mobiliteitsmanagement buitengewoon perspectiefvol zijn en hebben een bijzondere invulling gegeven aan het thema ‘Stop thinking, start acting’. Vanzelfsprekend is er dan ook al begonnen met de organisatie van Ecomobiel 2012.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer