Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Nieuwe Ford Transit Custom in Birmingham

De nieuwe Ford Transit bestelauto staat niet op de BedrijfsautoRAI, maar wordt op de Commercial Vehicle Show in Birmingham gepresenteerd. De Ford Transit Custom staat volgens Ford voor een geheel nieuwe generatie van auto’s met een laadvermogen van een ton en is een belangrijke stap in het plan van Ford om in 2014 het gehele aanbod aan bedrijfsauto’s te hebben vernieuwd.

Ford Transit Custom 2012Al eerder lieten we de nieuwe Transit zien, maar dat was een versie voor personenvervoer. De Transit Custom is echte bedrijfsauto, toegespitst op efficiënt gebruik in de dagelijkse praktijk. “De Transit Custom is een geheel nieuwe soort Ford met een laadvermogen van een ton,” vertelt Jesus Alonso, Director CV Marketing, Sales and Service, bij Ford Europa. “Dit is een stijlvolle, moderne bestelauto die klanten graag op hun oprit hebben staan, zonder dat ze inleveren op de hoge prestaties en de robuustheid die ze verwachten van een Transit. ”

De Transit Custom is verkrijgbaar met een korte wielbasis (L1 – totale lengte 4,97 meter) en een lange wielbasis (L2 – totale lengte 5,34 meter), zodat klanten de hoeveelheid laadruimte kunnen kiezen die het beste past bij hun behoeften. Het laadvolume bedraagt volgens Ford 6,0 m3, het laadvermogen varieert van 871 tot 1471 kg. Tussen de wielkasten is er ruimte voor pallets.
De Transit Custom is uitgerust met een 2.2-liter Duratorq TDCi-dieselmotor van 100 pk, 125 pk of 155 pk. Het Ford Auto-Start-Stop-systeem is standaard gemonteerd. Dat levert volgens Ford een gecombineerd brandstofverbruik op van 6,6 l/100 km en een CO2-uitstoot van 174 g/km. Ten opzichte van de vergelijkbare huidige Transit, is dat een verbetering van 8 procent.

De Transit Custom zal verkrijgbaar zijn als bestelauto, bestelauto dubbele cabine, kombi en Tourneo en komt later in 2012 op de markt in Europa en andere landen wereldwijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer