Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Opel Vivaro nu op aardgas

Opel Nederland komt met een aardgas versie van de Vivaro. De wagen wordt niet af fabriek voor CNG gebruik gebouwd waardoor de tanks niet onder de vloer zijn aangebracht maar in de laadruimte.

Opel CNGVoordeel van deze oplossing is dat de Vivaro CNG, naast de aardgastank, gewoon de de standaard benzinetank van 90 liter behoudt. De aardgasinstallatie is in drie formaten leverbaar: een tank van 100 liter, een dubbele tank van 180 liter (1×80 liter + 1×100 liter) en een dubbele tank van 200 liter (2×100 liter). De aardgastank van 200 liter levert een actieradius van ongeveer 360 kilometer. Met deze benzinetank kan circa 865 kilometer worden afgelegd wat de totale reikwijdte op maar liefst 1.225 km brengt. De ombouw van de Vivaro CNG vindt plaats bij GFI Control Systems in Gorinchem, een bedrijf dat ruim 30 jaar ervaring heeft in het ontwikkelen en produceren van CNG- en LPG-systemen.
In vergelijking met benzine, diesel en LPG is aardgas veel schonere brandstof. De uitstoot van fijnstof, NOx en NO2, en de uitstoot van CO2  ligt 16 procent lager dan bij de benzinevariant. Bovendien maakt is de Vivaro CNG ook geschikt voor rijden op biogas.
De kosten van het inbouwen van een aardgastank variëren, afhankelijk van het formaat, van € 2.187,- tot € 3.331,-. De installatiekosten bedragen circa € 900,-.
Het CNG programma van Opel bestaatb nu uit de Opel Zafira CNG (Turbo), de Opel Combo CNG en de  Vivaro CNG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer