Griekse registratiecijfers bedrijfswagens bedroevend laag • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Griekse registratiecijfers bedrijfswagens bedroevend laag

In Griekenland zijn in 2012 in totaal 97 zware vrachtwagens verkocht. In de klasse van 8 – 16 ton werden in totaal 46 nieuwe vrachtwagens geregistreerd. In de maand december werden in beide klassen slechts twee nieuwe trucks geregistreerd.

truckverkopenDat meldt de Griekse bedrijfswagenjournalist Vassilis Daramouskas. Volgens Daramouskas zijn na vier jaar van afnemende registraties de aantallen nu terug op een niveau dat sinds de jaren zeventig niet meer behaald werd. Ook bij de lichte vrachtwagens, van 3,5 tot 8 ton, werden slechts 68 auto’s geregistreerd, een daling van 58 procent ten opzichte van 2011. Het aantal verkochte bestelauto’s lijkt met  3707 stuks nog heel aardig, maar ook hier is de daling met 42 procent heel fors.

De markt voor gebruikte voertuigen is iets beter dan die van de nieuwe, maar niet veel. In de klasse 3,5 tot 8 ton werden 714 voertuigen geregistreerd, nog altijd 35 procent lager dan in 2011. Bij de zware voertuigen (meer dan 8 ton) lag het aantal registraties op 1469, een daling van 29 procent ten opzichte van 2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer