iPhone app voor kilometerheffing • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

iPhone app voor kilometerheffing

De nieuwe iPhone applicatie ‘Rij & Reken’ geeft inzicht in wat de kilometerheffing precies kost tijdens de rit. Door gebruik te maken van GPS en kentekengegevens laat de iPhone tijdens de rit zien waar iemand is, hoeveel kilometer tijdens de reis is afgelegd en wat dat uiteindelijk kost aan kilometerheffing.

iPhone met Rij & Reken appRij & Reken is een initiatief van twee jonge Rotterdamse ondernemers. “Een paar cent per kilometer klinkt niet echt als veel, maar als je onderweg de teller ziet oplopen is dat toch een hele andere ervaring. ”, zegt de 29-jarige ondernemer en mede-initiatiefnemer Michel van
Gooswilligen. ”De ANWB wil graag in een enquête vragen aan haar leden wat ze vinden van de kilometerheffing, maar dan moet je wel weten wat het voor jouw situatie gaat betekenen. Rij & Reken is een handige manier om daar een beter beeld van te krijgen.”

‘Rij & Reken’ is uniek omdat het niet alleen inzicht geeft in de kilometerprijs van het specifieke voertuig, maar tijdens het rijden ook de totaalprijs van een rit laat zien. Gereden ritten iPhone met Rij & Reken applicatieworden lokaal op de iPhone opgeslagen en kunnen worden gebruikt om verschillende voertuigen onderling te vergelijken.

Om snel inzicht te krijgen in de kosten per maand, zonder een rit te rijden, is er een ‘quick scan’-optie. Door alleen maar een kenteken en de afstand woon-werk op te geven berekent de applicatie bijvoorbeeld direct de kosten per maand.

Omdat het wetsvoorstel omtrent de kilometerheffing nog aan wijzigingen onderhevig is, zal ook de applicatie voortdurend up-to-date worden gehouden overeenkomstig de meest recente informatie. In de loop van 2010 zal ‘Rij & Reken’ ook voor andere smartphones beschikbaar komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer