Nissan start praktijktests met elektrische NV200 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nissan start praktijktests met elektrische NV200

Na bijna twee jaar voorbereiding begint Nissan deze maand met wereldwijde praktijktests van elektrisch aangedreven bedrijfswagens gebaseerd op de succesvolle nieuwe NV200, International Van of the Year 2010.

De eerste test worden gehouden bij Japanse Post Service in Tokyo. De wagen  zal twee maanden lang gebruikt worden om post op te halen en te bezorgen in Yokohama. Doel van de test is om uit te zoeken hoe de elektrisch aangedreven bedrijfsauto zich onder normale gebruiksomstandigheden gedraagt. In een later stadium zal Nissan bij andere bedrijven in de rest van Japan en Europa vergelijkbare tests uitvoeren.

De testauto

‘Zero emission-voertuigen die in de logistiek worden ingezet, kunnen een grote rol spelen in het zorgen voor een balans tussen economische groei en bescherming van het milieu’, zegt Nissan Corporate Vice President Hideto Murakami, verantwoordelijk voor de Global LCV Business Unit. ‘De resultaten van de tests verwerken we in toekomstige producten. Ik verwacht dat de bedrijfsauto’s op basis van de NV200 een substantiële positieve bijdrage zullen leveren aan de bedrijfsvoering van onze klanten en aan de ontwikkeling van een duurzame maatschappij.’

New Yorkse taxi

De Nissan NV200 maakt een succesvolle start. Recent is de wagen door de stad New York gekozen als nieuwe taxi. Nissan levert de NV200 sinds 2009 in Japan en Europa en sinds 2010 in China en Singapore. Toekomstige introducties in Amerika en India zijn gepland. De NV200 is leverbaar in 40 landen over de hele wereld. Eind 2009 is de NV200 verkozen tot “International Van of the Year 2011”. In maart 2011 volgde de Universal Design Award, een van de meest gewaardeerde awards op ontwerpgebied. Tenslotte kreeg de NV200 ook nog de Universal Design Consumer’s Favourite Award toegekend.

Wereldleider

Nissan zegt wereldleider te willen worden op het gebied van zero emission-mobiliteit. Om dit te bereiken, ontwikkelt het niet alleen elektrisch aangedreven voertuigen, maar zet de fabrikant zich ook in om het gebruik ervan te bevorderen en de daarbij behorende infrastructuur te helpen ontwikkelen. Daartoe is Nissan al meer dan negentig samenwerkingen aangegaan met overheden, gemeenten en bedrijven wereldwijd om markten klaar te stomen voor de succesvolle adaptatie van elektrisch vervoer. Nissan houdt zich ook bezig met aanverwante activiteiten, zoals het ontwikkelen van lithium ion-accu’s, het ontwikkelen van een laadinfrastructuur, het ontwikkelen van een interne snellaadmogelijkheid en het recyclen van accu’s.

Eerder op ttm.nl: Nissan werkt aan elektrische bestelauto

Nissan

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer