Ga naar hoofdinhoud

Pick-ups en acties van Peugeot

Peugeot heeft pick-upversies laten ontwikkelen van de Expert en Partner bestelauto’s. Het betreft gestandaardiseerde en type goedgekeurde opbouw. Een gang naar de RDW is dus niet nodig en het BPM-bedrag is vooraf bekend.

Peugeot Expert Pick-up van vorenDe Expert Plancher cabine wordt voorzien van een hulpraam waarop de laadbak wordt gemonteerd. De achterzijde van de cabine krijgt een aluminium schot met een raam van veiligheidsglas en een palenjuk. Het achterschot wordt in de kleur van de carrosserie gespoten. De laadbak is van dubbelwandig geanodiseerd aluminium plankprofiel en heeft neerklapbare zijborden van 40 cm hoog. De laadvloer is van 15mm antislip betonplex. De binnenmaten van de laadbak zijn een lengte van 2,34m en een maximale breedte van 1,87 m. De Expert pick-up wordt geleverd met de 120pk sterke 2.0HdiF, dus met roetfilter, en staat voor 25.080 euro excl. BTW en BPM in de prijslijst. Het nuttig laadvermogen van deze versie is 1.193kg.

Peugeot Expert Pick-up van achterenOok de Peugeot Partner is leverbaar als pick-up  met dezelfde opbouw als bij de Expert. De zijborden zijn hier echter 30 cm hoog, en binnenmaats is  de lengte van de laadbak 1,74m, bij een maximale van 1,80 m. De Partner pick-up  wordt geleverd met de 90pk 1.6HDi en kost  17.340 euro, excl.BTW en BPM. Het netto laadvermogen is 785kg.
Zowel de Expert als de Partner pick-up worden gebouwd door Van den Born Carrosserie B.V. te Waalwijk.

Peugeot speelt heel snel in op de nieuwe overheidssubsidie op bestelauto’s met roetfilter. Tot en met maart wordt de 400 euro die de staat geeft verdubbeld (Partner) of zelfs zelfs verdrievoudigd (Expert, Boxer). De aktie geldt voor de Partner 1.6HDiF 90pk, Expert 2.0HDiF 120pk of 136pk, en de Boxer 3.0 HDiF 160pk.

Peugeot levert tijdelijk op de Expert gesloten bestelauto met lange wielbasis en dubbele cabine een premiumpakket. Dat bestaat uit lederen bekleding en 16inch lichtmetalen velgen, type Vivace. De panelen naast de laadruimte zijn van het type glasslook, en de rechterschuifdeur wordt voorzien van een kunststofpaneel inclusief raambekleding. De waarde van dit pakket is 3.400 euro. Peugeot rekent echter slechts 1500 euro. De betreffende Expert dubbele cabine lange wielbasis is er in vijf versies: 90pk, 120pk of 136pk, standaard hoogte of extra hoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer