VIDEO - Obama rijdt zich muurvast • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Obama rijdt zich muurvast

Nee, Barack Obama rijdt geen vrachtwagens. Maar zijn grote, loodzware presidentsauto reed zich tijdens het bezoek van de Amerikaanse president aan Ierland vast op een richel op een manier die doet denken aan een dieplader op een spoorwegovergang.
obama zit vastDe auto, officieel genaamd de ‘Cadillac One’ maar in de volksmond ‘The Beast’ geheten, bevond zich in een colonne auto’s die wegreed bij de Amerikaanse ambassade in Dublin. De voorste auto’s namen de richel prima, maar de zware ‘Cadillac One’ bleef met een luide ‘kloenk’ hangen op de drempel. Hilariteit bij de omstanders en koortsachtig overleg bij het personeel van de president. De Amerikaanse regering ontkende overigens dat Obama aan boord van de auto was ten tijde van het incident, maar wie er dan wel uit de auto stapte werd vakkundig aan het oog van het publiek onttrokken.

GMC topkickDe Cadillac One is overigens een zeer speciale auto, ontworpen voor Obama en zo volgestopt met veiligheidsvoorzieningen, dat hij in Nederland ook nooit met een C-rijbewijs te rijden zo zijn. Naar verluidt staat de Cadillac One op het platform van een GMC Topkick, een op en top bedrijfswagen in Amerika.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer