Ga naar hoofdinhoud

BMC Truck & Bus overgenomen

Het is al een tijdje heel stil rond BMC, het Turkse truckmerk dat met het model Tugra in 2021 een veelbelovende marktentree in Nederland maakte. Nu blijkt dat de Nederlandse importeur BMC Truck & Bus uit Arnhem is overgenomen.

BMC Truck & Bus is afgelopen winter al overgenomen door Mobility Center Benelux, gevestigd in Elst, letterlijk een dorp verderop.

Met de overname wordt Mobility Center Benelux het moederbedrijf van onder andere BMC Truck & Bus. BMC Truck & Bus is de exclusieve importeur in Nederland van BMC voertuigen. BMC is een van de grootste commerciële voertuigfabrikanten opgericht in Turkije, met meer dan 50 jaar ervaring in de sector. Bij BMC worden vrachtwagens ontwikkeld die zijn afgestemd op de verschillende behoeften van klanten van industriële voertuigen.

Met de overname van Truck & Bus zet Mobility Center Benelux naar eigen zeggen een nieuwe stap in de duurzame groeistrategie. Het is de gedeelde missie van Mobility Center Benelux en BMC Truck & Bus om een toonaangevend technologiebedrijf te worden binnen de automotive industrie. “Door te investeren in high-tec, duurzame, betrouwbare en milieuvriendelijke voertuigen onderscheiden wij ons op de markt en zijn wij klaar voor de toekomst”, aldus Nick Orsel, directeur van Mobility Center Benelux.

Mobility Center Benelux is druk aan de weg aan het timmeren om de voertuigindustrie in de Benelux te innoveren. Als moederbedrijf van zowel Mobility Service Elst als BMC Truck & Bus excelleert het bedrijf zowel in service en onderhoud alsook in verkoop van trucks. Zo wordt het complete plaatje geboden, dat volgens directeur Nick Orsel klaar is om de Benelux te veroveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer