Bonden boos op DAF • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Bonden boos op DAF

De FNV, Unie en VHP Metalektro willen spoedoverleg met DAF-topman Goudriaan omdat ze niet te spreken zijn over diens reactie op de deeltijd-ww.

DAFDe uitspraken daarover van Goudriaan dateren al van twee weken geleden. Goudriaan stelde toen in het Eindhovens Dagblad krant dat “wij zijn teruggeworpen op het poldermodel, dat onder de huidige economische omstandigheden bewezen failliet is, omdat het snel en adequaat handelen in de weg staat. Er moeten nu weer op bedrijfsniveau afspraken worden gemaakt met lokale vakbondsbestuurders over deeltijd-ww. Dit werkt onnodig vertragend en het maakt het bovendien onmogelijk nu al te kunnen beoordelen wat de regeling DAF gaat kosten”.
De bonden noemen de uitspraken ongepast: “Vakbonden werken niet vertragend in reacties op de crisis”, aldus de brief van de FNV, Unie en VHP aan de DAF-topman. Productiewerknemers krijgen wtv, indirecte werknemers moeten vakantie en adv opnemen. Zij draaien zelf op voor de kosten van korter werken. DAF draagt niets bij”. Inmiddels is DAF volgens het ED bezig met de eerste ontslagaanzeggingen onder circa 170 indirecte werknemers.
Overigens kampt het ministerie van Defensie nog altijd met een 7500 vacatures, deels voor technische functies. DAF-personeel dat technisch geschoold is zou legermaterieel kunnen onderhouden maar loopt dan wel de kans te worden uitgezonden naar Afghanistan.

Bronnen: Eindhovens Dagblad en Klik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer