Brabant bidt voor DAF • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Brabant bidt voor DAF

Komende donderdag wordt in de Sint Jan in Den Bosch een mis gehouden om stil te staan bij de gevolgen de kredietcrisis in Brabant. Daarbij zal ook menig gebed gepreveld en kaarsje aangestoken worden voor DAF.

GebedNood leert bidden, zegt een oud spreekwoord. Historici noemden de bedevaart naar Handel om het faillissement van DAF, in 1993, af te wenden zo ‘oer-Brabants’ als het maar zijn kan om ‘als het even tegen zit, de hulp van de Moeder Gods, de Heilige Maagd Maria, in te roepen’.

Samen bidden en zorgen delen in de kerk, leek Theo Duray, katholiek uit Waalre, wel wat.
hem wel wat. De Sint-Jan, bij voorkeur. Zijn voorkeur – en die van bisschop Hurkmans – ging uit naar de eerste mei, maar volgens plebaan Van Rossem is dat wat aan de late kant, “want de crisis grijpt nú al om zich heen.” En donderdag 19 maart is eveneens een datum met een prachtige symboliek, vindt hij. Dan staat de katholieke kerk namelijk stil bij Sint-Jozef, patroonheilige van de werkende man. Ook vereert de Kerk hem als de beschermer van het gezin. En ook het gezin kan in deze tijden ook wel een extra steuntje gebruiken, zeggen Van Rossem en Duray. Van Rossem: ” Sint-Jozef werkte hard voor de kost. Hij was een voorspreker, juist in moeilijke omstandigheden. Deze dag sluit prima op het thema van de kredietcrisis aan.”

De mis begint in de Sint Jan begint donderdag om 12.30 uur.

Bron: Brabants Dagblad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer