Buko neemt transport Heijmans over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Buko neemt transport Heijmans over

Buko Transport uit Beverwijk heeft op 1 december zeven trucks en vijf chauffeurs van Heijmans Wegenbouw overgenomen. Door deze strategische keuze van de grote wegenbouwer om een transportactiviteit te outsourcen ontstaat opnieuw een samenwerkingsverband tussen Buko Transport en Heijmans.

Buko neemt transport Heijmans over

Buko Transport neemt zeven vrachtwagens van Heijmans Wegenbouw over en vijf Heijmans-chauffeurs treden in dienst van Buko. Aan deze overeenkomst is een terughuurgarantie gekoppeld. Heijmans huurt de verkochte transportvoertuigen in voor zijn wegenbouwprojecten in de regio Noord-Holland. De wagens blijven vooralsnog in het bekende Heijmans-geel rijden. In het verleden werkte Buko Transport al geregeld voor Heijmans. De partijen waren dan ook geen onbekenden voor elkaar toen ze recentelijk met elkaar in gesprek gingen over een nieuwe samenwerking.

Heijmans wilde graag in zee met Buko Transport vanwege de grote expertise en servicegerichtheid van Buko, dat transportwerkzaamheden verricht voor onder meer de bouw, de wegenbouw en de industrie. Met deze aankoop komt het wagenpark van Buko op zestig voertuigen.

Wouter Langendijk, directeur van Buko Transport, is verheugd over de samenwerking: “Het is voor ons een mooie kans om op deze manier bij de infrastructurele projecten van Heijmans te worden ingeschakeld. Bovendien kunnen wij rekenen op een aantal professionele chauffeurs, die dezelfde aanpakkersmentaliteit hebben als wij. ”

Buko Transport is onderdeel van de Buko Groep, gespecialiseerd in onder meer transport,
bouwplaatsinrichting, semipermanente gebouwen en verkeersvoorzieningen. De Buko Groep telt zo’n 500 medewerkers. Heijmans Wegenbouw is onderdeel van het beursgenoteerde Heijmans, dat actief is in de sectoren vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, techniek en infra. Heijmans heeft circa 10.000 medewerkers in dienst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer