Casu: "Doe wat met die tachodata!" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Casu: “Doe wat met die tachodata!”

Een digitale tachograaf in je truck hebben is niet zo moeilijk. Er optimaal mee omgaan is heel wat anders, weten ze bij Casu-Utrecht. “Het analyseren van tachodata maakt je transportprestatie inzichtelijker en als het goed is beter”, aldus Gerard Baegen, kwaliteitsmanager.

Casu werkt al heel lang met tachografen en weet dat er veel gewonnen kan worden in het gebruik ervan. Onderzoek wees uit dat chauffeurs in 90 procent van de gevallen het apparaat niet goed kunnen bedienen. “Vorig jaar zijn we gestart met chauffeurstrainingen. Die lopen nu goed; we geven ze wekelijks tegen aanvaardbare tarieven”, aldus Baegen. Chauffeurs maken elkaar volgens Baegen ‘vaak gek’ met verhalen over de tacho, waardoor veel chauffeurs er wat angstig voor zijn geworden.

Ook wagenparkbeheerders kunnen door Casu getraind worden. “Een juiste interpretatie en verwerking van tachodata helpen om als transporteur efficiënter te werken. En dat levert als het goed is altijd geld op!”, zegt Jan Herrera, trainer van fleetowners.

 

Omdat de verschillende vrachtwagenfabrikanten verschillende merken (Siemens/VDO, Stoneridge Electronics en Actia) monteren, levert Casu een  “Digitale Tachograaf Simulator”. Deze simulator bevat alle drie types digitale tachograaf die men tegen kan komen in een truck.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer