Chauffeur valt in slaap: 33 doden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Chauffeur valt in slaap: 33 doden

33 doden, waaronder 4 baby’s. Dat is de trieste balans van een ongeval in het westen van Congo waarbij een vrachtwagenchauffeur in slaap viel. Dat blijkt uit nieuwsberichten op basis van politiebronnen.

transport in AfrikaHet ongeval vond plaats in de nacht van zondag op maandag ter hoogte van Pont-Kwango, op de autoweg tussen Kikwit en Kinshasa, in de provincie Bandundu.

De chauffeur dommelde naar alle waarschijnlijkheid in waarop de vrachtwagen verongelukte. Er waren geen andere voertuigen bij het accident betrokken. Onmiddellijk na het ongeval nam de bestuurder de benen.

In Congo moet de verantwoordelijke van een ongeval met doden niet alleen het gerecht vrezen maar ook de kwade massa. Getuigen of overlevenden ranselen de chauffeur vaak af, soms met de dood tot gevolg.

Congolese vrachtwagens nemen meestal extra passagiers mee. De passagiers kopen voor enkele dollars een plaats bovenop de vracht. Dit is voor velen de enige betaalbare reisoptie. De vaak overladen vrachtwagens worden door de passagiers nog minder instabiel. De slechte staat van de wegen draagt eveneens bij tot de vele ongelukken in het land.

Bron: CongoForum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer