Ga naar hoofdinhoud

‘CO2-reductie trucks kan verdubbeld worden’

De reductie van CO2-uitstoot van vrachtwagens kan verdubbeld worden naar 3,5 procent als er één goede, geïntegreerde aanpak van alle stakeholders in de logistieke sector is. Dat blijkt uit een studie van Transport & Mobiliteit Leuven (TML) in opdracht van autofabrikantenkoepel ACEA.

Brussels, Belgium, February 16, 2016, assignment for ACEA. © Fred Guerdin ©De studie werd dinsdag in Brussel gepresenteerd tijdens het seminar ‘Reducing CO2 from road transport together’. TML bracht de studie eigenlijk al uit in 2014, maar hield alle parameters nog eens tegen het licht voor het seminar. Een belangrijke conclusie is dat er niet alleen gekeken moet worden naar trucktechniek. Juist als er ook naar andere factoren in het logistieke proces wordt gekeken kan de CO2-uitstoot verder worden beperkt.

“Op basis van de resultaten van de studie roepen wij op om naar het grotere plaatje te kijken”, aldus ACEA voorzitter Martin 12366-174Lundtstedt, tevens CEO van Volvo Trucks. “Nieuwe voertuigen maken namelijk maar een klein deel uit van de totale vloot. We moeten dus kijken naar de totale vloot, maar ook naar andere factoren die invloed hebben op de CO2-uitstoot. De lengte en gewicht van een combinatie, ontwerp van trailers, alternatieve brandstoffen, rijgedrag van chauffeurs, het optimaliseren van logsitek, infrastructuur en nog veel meer. Een geïntegreerde aanpak is de juiste weg vooruit, en de enige manier om CO2-uitstoot door het wegvervoer op grote schaal te beperken”, aldus Lundtstedt.

Lees meer over het ‘Reducing CO2 from road transport together’ later op de website / in het magazine van TTM.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer