Ga naar hoofdinhoud

Comeback van de BedrijfsautoRAI

Velen hadden hem al voor altijd afgeschreven, maar hij is schijnbaar verrezen uit de as: de BedrijfsautoRAI. Neerlands grootste bedrijfsautoevenement is terug, weliswaar kleiner van opzet dan voorheen, maar de RAI organisatie is vastberaden om deze editie te laten slagen.

BedrijfsautoRAI

 

Meteen even een misverstand uit de weg ruimen: wie van plan is ergens tussen 17 en 21 april a.s. naar het RAI complex te komen en daar een ‘wereldshow’ aan te treffen, kan nu stoppen met dromen. Een opvolging van economische crises heeft de RAI organisatie genoopt tot een kleinere opzet. Weg zijn daarom de megagrote, geldverslindende stands van de truckfabrikanten. Er is gekozen voor een modulair standconcept, dat de kosten van deelname voor exposanten beperkt. Ook wordt niet meer het hele RAI-complex gebruikt, maar alleen hal 1 tot en met 7 van het Europacomplex. De kleinere opzet spreekt blijkbaar wel aan, want de BedrijfsautoRAI 2012 is helemaal uitverkocht. Dat betekent dat er dik 180 exposanten hun waar laten zien. Daaronder zijn de grote zeven truckfabrikanten DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania en Volvo. Maar ook ‘vaderlandse’ toppers als Terberg, Ginaf en Hytruck zijn present, evenals kleinere truckfabrikanten als Fuso.

 

De kennelijke eensgezindheid van de truckfabrikanten om deel te nemen, staat in schril contrast tot de fabrikanten van bestelauto’s. Alleen Iveco, Mercedes-Benz, Renault, Opel en Volkswagen geven acte de présence, de rest laat het jammerlijk afweten. Bestelauto’s vindt u in hal 4 en 5. Hal 2 en 3 zijn gereserveerd voor onderdelen en accessoires, hal 6 en 7 voor opleggers, aanhangwagens en carrosseriebouw. In deze laatste twee hallen is weer flink wat innovatiekracht, vooral van nationale bodem te verwachten, getuige alleen al de inzendingen voor de SV Innovation Award.

Duurzaamheid is een niet meer weg te denken thema in het wegvervoer. Het mist dus ook niet op de BedrijfsautoRAI. In alle segmenten tonen exposanten hun nieuwste producten die veelal betrekking hebben op verduurzaming van het wegvervoer. ‘Duurzaam innoveren’ is ook het thema van een speciaal congres, op donderdag 19 april. Deelname aan het congres kost € 85,- (inclusief parkeer- en toegangskaart BedrijfsautoRAI 2012). Aanmelden kan via http://www.bedrijfsautorai.nl/.

 

Bezoekers kunnen ook lekker genieten van bijzondere voertuigen op het Showplein en het Klassiekerplein. Een primeur voor BedrijfsautoRAI 2012 is het Buitenpark. Op het terrein voor de hoofdingang van de beurs draait alles om beleving en ‘zelf doen’. Dit openluchtconcept maakt een dagje BedrijfsautoRAI tot een echte ‘experience’. Bezoekers kunnen proefrijden in diverse trucks en bestelwagens, meerijden op het off-road parcours, proeflessen voor groot rijbewijs volgen, innovatieve bedrijfsauto’s testen, meedoen aan behendigheidsproeven en genieten van live muziek. De toegang tot het Buitenpark is gratis voor bezoekers van BedrijfsautoRAI 2012. Tijdens de Chauffeursdag op zaterdag 21 april staan er nog veel meer activiteiten op het programma waaronder het NK Truckpull 2012, de competitie ‘De beste vaklui rijden bij…’, een live radio-uitzending vanaf de beurs van Veronica’s WeekendRick en diverse optredens van bekende artiesten.

 

Niet alleen de winnende truck uit de Dakar Rally 2012 kan op BedrijfsautoRAI 2012 bewonderd worden; winnaar Gerard de Rooy geeft op vrijdag 20 april zelf acte de présence op de stands van Iveco en Groeneveld. Naar verwachting zal De Rooy met een Iveco Daily 4×4 (een supportvehicle van de Dakar) ook enkele rondjes op het off-road parcours van het Buitenpark afleggen.


Tickets en openingstijden

 

Dinsdag

17 april

11.00 – 18.00 uur

Woensdag

18 april

11.00 – 18.00 uur

Donderdag

19 april

11.00 – 22.00 uur

Vrijdag

20 april

11.00 – 22.00 uur

Zaterdag

21 april

10.00 – 17.00 uur

 

Tickets

Aan de kassa

Online

 

Weekdagen

€ 16,00

€ 14,50

Weekend

€ 14,00

€ 12,50

Avondkaart (geldig vanaf 17 uur)

€ 12,00

€ 10,00

 

Kinderen 0-14 jaar onder begeleiding van volwassene Gratis

Groepen vanaf 10 personen, per persoon € 12,00

Check voor meer info  de website van de BedrijfsautoRAI

BedrijfsautoRAI logo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer