Ga naar hoofdinhoud

Controles Bossche milieuzone succesvol

De controles op ‘schone’ trucks in de milieuzone in Den Bosch is succesvol. Vorig jaar voldeed 66 procent van de trucks aan de gestelde eisen, nu ligt dat al op 80 procent, zo heeft de gemeente Den Bosch becijferd.

roetfilterDoor de handhavers van Stadstoezicht wordt sinds september 2007 gehandhaafd op vrachtauto’s binnen de milieuzone. Naast gerichte controles (alle voertuigen langs de kant van de weg) wordt tijdens het reguliere toezicht vrachtauto’s in de milieuzone staande gehouden en getoetst op de voertuigeisen zoals een schone motor of een goedgekeurd roetfilter. In 2008 zijn in totaal 216 vrachtwagens gecontroleerd. Van deze 216 voertuigen voldeed toen 66 procent aan de eisen.

Dit jaar is de handhaving in de milieuzone uitgebreid. Tot en met augustus 2009 zijn 482 voertuigen staande gehouden en gecontroleerd. In 139 gevallen is proces-verbaal opgemaakt. Uit verkeerstellingen en uit de uitgevoerde controles blijkt dat op dit moment al 80 procent van de vrachtwagens voldoen aan alle eisen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer