Cramer: "Milieuzones in de zomer op orde" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Cramer: “Milieuzones in de zomer op orde”

Minister van Milieu Jacqueline Cramer (PvdA) verwacht dat de milieuzones in steden rond de zomer voor zo goed als honderd procent worden gehandhaafd. Dat zei de minister donderdag tijdens een debat over de milieuzones in de Tweede Kamer.

Milieuzone_minister CramerZij reageerde op een onderzoek van Milieudefensie. De organisatie bracht woensdag een eigen onderzoek naar buiten, waaruit bleek dat ruim een op de drie vrachtwagens die in een milieuzone rijden, daar niet mag komen.

De afgelopen jaren heeft een aantal steden milieuzones in het leven geroepen om te hoge concentraties van fijnstof te voorkomen. Deze zones zijn alleen toegankelijk voor vrachtwagens die aan bepaalde uitstooteisen voldoen. Vrachtwagens die de norm overschrijden en toch de zone binnenrijden, worden op de bon geslingerd.

Cramer zei dat er nog het een en ander te verbeteren valt met betrekking tot de handhaving. “Er is nog een gat van ongeveer een derde. Dat moet nog verbeterd worden, dat realiseren wij ons.” Dat het nog niet overal goed verloopt, ligt volgens Cramer aan opstartproblemen. “Het merendeel van de zones is nog maar korter dan een jaar van kracht, die zijn nog maar net op stoom.”

Komende zomer zal de bewindsvrouw met de steden evalueren hoe het staat met de handhaving. “Ik heb er goede hoop op dat wij de honderd procent kunnen halen deze zomer. Is dat niet zo, dan zal er nog strakker gehandhaafd worden.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer