Ga naar hoofdinhoud

DAF delft onderspit met brandweerauto deal

Ziegler Brandweertechniek uit Winschoten heeft DAF Trucks afgetroefd in de race om een order van 3,5 miljoen euro bij de Regionale Brandweer Brabant Zuid-Oost. Dit ondanks een forse anti-lobby vanuit de Brabantse politiek en bedrijfsleven. Dat melden het Dagblad van het Noorden en het Eindhovens Dagblad.

Ziegler brandweerautoDAF en Gemco drongen er bij de gemeentebesturen Brabant op aan om een order met zulke grote werkgelegenheidsbelangen in deze tijd van crisis in de eigen regio te houden en niet onder te brengen bij het ‘Duitse’ Ziegler.

Directeur René Pol van de Winschoter brandweerwagenfabrikant vindt de Brabantse kritiek oneerlijk en zelfs een beetje hypocriet. “DAF en Gemco drijven normaal gesproken merendeels op exportorders, ten koste van buitenlandse concurrenten. Nu ze die markt zien wegzakken, slepen ze het werkgelegenheidsargument erbij om werk uit eigen regio op te eisen dat ze normaal gesproken laten lopen.”

Pol wijst erop dat de werkloosheid in Oost-Groningen ook in deze tijd van crisis nog altijd fors hoger is dan rond Eindhoven. Ziegler is in Winschoten goed voor 80 hoogwaardige banen. Het aantal werknemers is in drie jaar tijd verdubbeld, en de groei is er volgens Pol nog lang niet uit. De nieuwe Brabantse order is goed voor 18 manjaren werk en noopt het bedrijf wederom tot een personele uitbreiding.

Bron: Dagblad van het Noorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer