Ga naar hoofdinhoud

DAF denkt aan deeltijd-WW

Truckfabrikant DAF kijkt of het deeltijd-WW kan invoeren voor het personeel. Alle vakbonden zijn uitgenodigd om daarover vrijdag te komen praten met de directie van DAF. Dat meldt Omroep Brabant.

DAFVolgens DAF gaat het alleen maar om oriënterende gesprekken. Bij deeltijd-WW gaat het personeel minder uren maken en die tijd gebruiken voor bijscholing. Het kabinet heeft deze maatregel vorige maand mogelijk gemaakt. Daarbij is de sollicitatieplicht vervangen door scholingsplicht en worden de uren in de onderwijsbank betaald uit de ww. Bij DAF in Eindhoven werken nu meer dan 4000 mensen.

DAF maakt nu gebruik van werktijdverkorting, waarschijnlijk tot eind juni. Door de recessie is de truckproductie meer dan gehalveerd. Werden er vorig jaar nog 245 vrachtwagens per dag gebouwd, nu zijn dat er nog maar 100.

De vrachtwagenbouwer vreest voor ontslag van honderden medewerkers. De eerste 170 ontslagen zijn onlangs al aangezegd. Met de vakbonden is vorige maand een sociaal plan afgesproken. Hierin staat onder meer hoeveel de medewerkers aan ontslagvergoeding meekrijgen en wat er is geregeld aan begeleiding naar ander werk.

Bron: Omroep Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer