Ga naar hoofdinhoud

DAF-distributeur E van Wijk groeit door

De Nederlandse transportgroep E van Wijk, tevens DAF distributeur, groeit hard door in Roemenië. Nadat nog maar een aantal weken geleden een nieuw onderdelencentrum was geopend in Pitesti, gevolgd door een servicewerkplaats en bandenservice in Craiova, opende E van Wijk srl op 19 mei jl. een geheel nieuw hoofdkantoor in Gilau, aan de westkant van Cluj.
DAF E van Wijk RoemeniëSinds de Nederlandse transportgroep E van Wijk uit het Brabantse Giessen in 1992 haar Roemeense activiteiten startte met een vestiging in Cluj-Napoca, is de onderneming in dat land bijzonder snel gegroeid. Aanvankelijk richtten de activiteiten zich voornamelijk op transport, maar door de jaren heeft de onderneming haar activiteiten uitgebreid met vertegenwoordigingen van DAF Trucks, reparatie en onderdelenvoorziening voor alle merken, schadeherstel en truckbandenservice.

E van Wijk srl. telt inmiddels verspreid over Roemenië negen vestigingen, waarmee een uitstekende geografische dekking wordt geboden om zowel nationale als internationale klanten optimaal van dienst te kunnen zijn. Nadat in de loop van dit jaar zo’n 150 extra medewerkers zullen zijn aangetrokken, bieden de Roemeense activiteiten van E van Wijk werk aan ongeveer 850 enthousiaste en vakbekwame medewerkers. Het nieuwe hoofdkantoor van EVW Holding srl is gevestigd aan de westzijde van Cluj, langs de A3, de belangrijke internationale snelweg Boedapest – Boekarest – Constanta. De nieuwe 5.500 m² hoofdvestiging in Gilauy biedt een werkplaats met acht poorten, een bandencentrum, kantoren voor de import- en hoofdkantooractiviteiten, een 300 m² grote showroom, een wachtruimte voor klanten en een onderdelenmagazijn.

DAF E van Wijk Roemenië

Na de ingebruikname van het nieuwe hoofdkantoor in Gilau, aan de westzijde van Cluj-Napoca, is de oorspronkelijke locatie aan de oostkant van Cluj nu in gebruik als Used Trucks Center en als schadeherstelbedrijf. Met vestigingen in Cluj, Arad, Bacau, Constanta, Brasov, Pitesti, Cariova en het nieuwe hoofdkantoor aan de westzijde van Cluj, is E van Wijk bijzonder sterk vertegenwoordigd in Roemenië. En zoals president-directeur Ad van Wijk nog eens benadrukte tijdens zijn openingsspeech, staan alle Roemeense activiteiten van de groep onder leiding van Roemeens management: “Dit is geheel in lijn met onze filosofie om Roemenen verantwoordelijk te maken voor de zaken in hun eigen land. Lokale mensen kennen de cultuur van het land als geen ander, evenals de wensen en eisen van de klanten. Zij weten bovendien de beste medewerkers aan te trekken, mensen met de drive en passie die past bij een onderneming die vanaf bijna niets is begonnen in dit land. Een onderneming opzetten met Roemenen, door Roemenen en voor Roemenen, is altijd onze filosofie geweest”, legt Van Wijk uit. “Investeren in de mensen en in het land is de basis voor succes.” En hoewel Ad van Wijk terughoudend is met het noemen van namen, benadrukt hij wel dat algemeen directeur Gheoge Chita en zijn collega Mircea Muresan twee Roemenen zijn die de effectiviteit van Van Wijk’s filosofie bewijzen.

Wat ooit begon als een transportbedrijf met twee trucks, voornamelijk actief in binnenlandse distributie in Roemenië, is uitgegroeid tot EVW Holding. Als officieel DAF distributeur voor Roemenië heeft de onderneming in het topjaar 2007 meer dan 1.600 nieuw DAF trucks verkocht, goed voor een martktaandeel van 10 procent. Als gevolg van de wereldwijde economische crisis, die ook Roemenië niet ongemoeid liet, daalde de afzet naar 1.400 nieuwe DAF’s in 2008, 300 in 2009 en 400 vorig jaar. Maar hoewel de volumes als gevolg van de sterk verminderde marktvraag flink afnamen, groeide het marktaandeel van DAF in Roemenië naar meer dan 20 procent.

“Momenteel is één op de vijf geregistreerde nieuwe trucks in Roemenië een DAF en daar zijn wij natuurlijk bijzonder trots op”, memoreerde Michiel Kuijs, Directeur Sales Operations van DAF Trucks N.V, ter gelegenheid van de opening van het nieuwe hoofdkantoor van E van Wijk srl. “Wij kunnen geweldig trots zijn op wat Van Wijk in dit land heeft gerealiseerd. ” “Op basis van een gezond marktaandeel, hebben wij nu – na een aantal jaren van recessie – de groeicurve weer te pakken. De marktvraag stijgt en wij zijn ervan overtuigd dat de truckverkopen langzaam maar zeker weer zullen groeien in de richting van het topjaar 2007, en misschien wel hoger”, stelde Ad van Wijk in zijn toespraak. “De vraag moet wel toenemen, want in een land met 22 miljoen inwoners en een zich herstellende economie, neemt de vraag naar transport en daarmee naar trucks en truckservice alleen maar toe. En omdat ook Roemeense bedrijven waarde hechten aan kwaliteit, zal de vraag naar onze producten en services eveneens toenemen. Met het volste vertrouwen in de toekomst van Roemenië en in de toekomst van EVW Holding srl, hebben wij zelfs in de achter ons liggende economisch uitdagende periode belangrijke investeringen gedaan in dit nieuwe bedrijfspand”, besluit Van Wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer