DAF houdt vinger aan de pols • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF houdt vinger aan de pols

Ook 2010 staat voor DAF Trucks nog in het teken van aanpassingen aan de economische crisis. Er is tot de zomer nog deeltijd-WW, maar ook daarna zullen medewerkers nog vakantie en adv moeten opnemen. Ook staan er nog bijna 6.000 trucks op voorraad bij dealers.

DAF productie EindhovenDat heeft DAF topman Aad Goudriaan meegedeeld aan het personeel, schrijft het Eindhovens Dagblad. Met de gedwongen vakantie voorkomt DAF dat personeel wel aanwezig is, maar niets te doen heeft. Daarvoor worden er namelijk nog steeds te weinig trucks geproduceerd. In 2009 werd de assemblage 92 dagen stilgelegd om de dagproductie op 80 stuks te houden. Momenteel lopen er dagelijks zo’n honderd trucks van de band in Eindhoven.

De voorraad aan trucks, die vorig jaar met de ingestorte verkopen nog stevig groeide, is inmiddels fiks afgenomen. Stonden er in de loop van 2009 nog 14.000 DAF’s klaar bij de dealer, inmiddels zijn dat er ‘nog maar’ 5.900.

Goudriaan had echter ook goed nieuws te melden: “Met bijna 15 procent marktaandeel zijn we inmiddels de nummer drie in Europa. Wij zijn zelfs marktleider in de EU in het trekkersegment. Wij zijn een financieel gezonde onderneming, wij hebben geen schulden bij de bank. Wij hebben een honderdjarige storm doorstaan en voor eens en vooral altijd het trauma van 1993 achter ons galaten. Als je zo goed als DAF door een rampjaar als 2009 komt, dan is sprake van een kerngezonde onderneming”, aldus Goudriaan, die in zijn nieuwjaarstoespraak alle medewerkers nadrukkelijk complimenteerde met de “geweldige prestatie die in 2009 is neergezet”.

Lees ook: “DAF zette enorme prestatie neer in 2009”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer