DAF legt productie met Pasen plat • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF legt productie met Pasen plat

DAF Trucks legt ook in de week voor Pasen de truckproductie stil. Daarnaast heeft de vrachtwagenfabrikant twee weken collectieve bedrijfssluiting vastgelegd in de zomervakantie. Een woordvoerder van DAF heeft dat vrijdag bevestigd.

DAFDAF grijpt wel vaker feest- of vakantiedagen aan voor productiestops. Zo wordt er komende carnavalsweek niet gewerkt. Rond Kerstmis is ook al drieeneenhalve week niet gewerkt.

De productiestops zijn bedoeld om de huidige assemblagecapaciteit van 100 trucks per dag op peil te kunnen houden. Dat lukt niet altijd omdat geplaatste bestellingen worden geannuleerd en de verkoop van nieuwe vrachtwagens is gedaald tot soms 200 trucks per week. Vorig jaar rond deze tijd verkocht DAF soms meer dan 200 tot 250 trucks per dag. Nu ontstaan er soms gaten in de productieschema’s.

DAF heeft het personeel vrijdag uitvoerig voorgelicht over het sociale plan dat eerder met de vakorganisaties is overeengekomen voor de voorgenomen ontslagen van 170 werknemers in de produktie-ondersteuning. Die ontslagen zullen waarschijnlijk aan het eind van de huidige periode van werktijdverkorting worden doorgevoerd. Volgens FNV-bestuurder F. Alejandro heeft DAF te kennen gegeven dat het huidige sociaal plan – met een gunstige ontslagregeling op basis van de oude kantonrechtersformule – geldt tot 30 juni. Voor nieuwe ontslagaanvragen zouden nieuwe regelingen moeten gelden. Een DAF-woordvoerder bevestigde dat gisteren.

“Tegen die tijd zal opnieuw met vakbonden moeten worden gesproken. Het is niet uitgesloten dat een nieuwe regeling er anders uitziet, afhankelijk van hoe de economie er tegen die tijd voorstaat”, aldus de woordvoerder.

Bron: Eindhovens Dagblad

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer