Ga naar hoofdinhoud

DAF legt productie trucks stil

Net als Mercedes-Benz, Volvo Trucks en Renault Trucks legt nu ook DAF de productie van haar trucks stil. In verband met het Corona-virus en de beslissing van overheden om landen af te sluiten, ontstaat een tekort aan onderdelen voor de productie van vrachtwagens. Daarnaast uiten productiemedewerkers zorgen over een mogelijke corona-besmetting op het werk.

Om die redenen heeft DAF Trucks besloten de productie in haar vestigingen in Eindhoven, Westerlo en Leyland tijdelijk stil te leggen. In Nederland vraagt de onderneming werktijdverkorting aan.

De productie in Westerlo, waar de assen en cabines worden geproduceerd, zal met ingang van donderdag 19 maart 22.00 uur tijdelijk en tot nader order worden gestopt. In Eindhoven is dat per maandag 23 maart. Per diezelfde datum zullen de effecten ook in Leyland, Groot-Brittannië, merkbaar zijn.

Uiteraard kunnen klanten in heel Europa blijven rekenen op de serviceverlening van DAF en haar dealers. DAF’s ITS International Truck Service blijft onveranderd 24/7 bereikbaar en ook de onderdelenvoorziening via PACCAR Parts blijft gegarandeerd.

De Daimler Group meldde dinsdagmiddag al dat het merendeel van de productie in Europa wordt stilgelegd, voorlopig voor een periode van twee weken. Dat geldt ook voor de fabrieken waar trucks en bestelauto’s worden gemaakt. Ook Daimler meldt een probleem met de aanlevering van onderdelen.

De productie van Volvo Trucks in Gent ligt sinds dinsdagmiddag stil, zo bevestigt Volvo Trucks Nederland aan TTM.nl. In Zweden is er nog geen sprake van een lockdown en draait het bedrijfsleven nagenoeg normaal. Ook bij Volvo gaan leveringen van onderdelen aan dealers gewoon door en is er voldoende voorraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer