DAF levert alle motoren nu ook als EEV • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF levert alle motoren nu ook als EEV

DAF levert nu ook de 6,7 liter PACCAR GR-motor in EEV-uitvoering en is daarmee de eerste truckproducent waarvan het volledige motorenprogramma met EEV leverbaar is.

dafDAF was in het voorjaar van 2008 een van de eerste truckproducenten die al haar modellen (LF, CF en XF) als optie in EEV-uitvoering kon leveren. Met de beschikbaarheid van ook de 6,7 liter zescilinder PACCAR GR-motor in een dergelijk schone uitvoering, zijn nu alle motorvarianten leverbaar in EEV-specificatie. Net als bij de 4,5 liter viercilinder PACCAR FR-motor in de LF is daarvoor geen roetfilter nodig. DAF levert de 6,7 liter PACCAR GR-motor in de modellen LF en CF65 in vermogens van 165 kW/220 pk tot 220 kW/300 pk.
MX EEV zonder roetfilter
Door optimalisatie van het motormanagementsysteem, kan nu ook een aantal uitvoeringen van de 12,9 liter PACCAR MX-motor zonder roetfilter voldoen aan de EEV-norm. Dat geldt voor de versies met 265 kW/360 pk en 300 kW/410 pk, die geleverd worden in de DAF CF85. De versie met 300 kW/410 pk wordt ook in de DAF XF105 aangeboden. Het feit dat de EEV-emissiewaarden gerealiseerd worden zonder roetfilter, betekent een gewichtsvoordeel van zo’n 30 kilogram, terwijl er ook ruimte vrijkomt aan het chassis voor bijvoorbeeld de montage van grotere brandstoftanks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer