DAF LF 4-cilinder als EEV • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF LF 4-cilinder als EEV

De uitvoeringen van de DAF LF met 4,5 viercilinder motor zijn vanaf januari standaard uitgevoerd als EEV. Zonder roetfilter worden volgens DAF emissiewaarden gerealiseerd waarvan lang werd aangenomen dat deze alleen met gasmotoren bereikt konden worden.

DAF LF EEVDAF levert de 4,5 liter viercilinder PACCAR-motor in de LF45 met GVW’s van 7,5 tot 12 ton en in de 12- en 15-tons LF55-modellen. Dat zijn voertuigen die veel worden ingezet voor distributiewerkzaamheden in stedelijke gebieden.
De PACCAR FR-motor maakt gebruik van een geavanceerd common rail-brandstofinspuitsysteem, waarvan de druk is verhoogd van 1.600 naar 1.800 bar. Daarnaast leiden ook de optimalisatie van het motormanagementsysteem en de toepassing van vernieuwde zuigers tot een nog betere verbranding. Zonder roetfilter wordt voldaan aan de EEV-norm, die ten opzichte van de huidige Euro5-norm een verdere reductie van de uitstoot van roetdeeltjes met nog eens 33 procent vereist tot slechts 0,02 gram per kW/uur.

Paccar FR engine

DAF levert de PACCAR FR EEV-motor met vermogens van 103 kW/140 pk, 118 kW/160 pk, 136 kW/185 pk en – sinds deze zomer – 154 kW/210 pk. Deze worden – afhankelijk van de uitvoering – standaard geleverd met vijf- of zesversnellingsbak. Tegen meerprijs is een geautomatiseerde AS-Tronic transmissie leverbaar. Sinds voorjaar 2008, kan DAF haar complete programma (LF, CF en XF) als optie in EEV-uitvoering leveren.

Eerder dit jaar zijn diverse vernieuwingen doorgevoerd op de DAF LF. Het interieur is verder verfraaid door de toepassing van nieuwe materialen en kleuren. Nieuwe stoelen bieden een nog beter zitcomfort. Voertuig- en ritinformatie kunnen op het centrale display op het dashboard in nog meer talen (35) worden weergegeven. En standaard op alle LF-uitvoeringen is nu een systeem dat de chauffeur waarschuwt wanneer de spanning in één van de banden te laag is. Om de efficiency van de LF-serie verder te verbeteren, wordt de lastafhankelijke remregeling elektronisch geregeld voor een betere doseerbaarheid van de remmen en minder onderhoud.

Bekijk hieronder nogmaals de foto’s van de DAF LF Edition 2009

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer