DAF schroeft productie verder omlaag • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF schroeft productie verder omlaag

DAF Trucks brengt haar productie verder terug in het tweede kwartaal. Dat verwachten bronnen binnen het concern. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

dafDinsdagochtend wordt het productiepersoneel in Eindhoven geïnformeerd en later op de dag krijgen de DAF-werknemers in het Belgische Westerlo het te horen. De woordvoerder van het concern wilde maandag niet vooruitlopen op de personeelsbijeenkomsten.

DAF zag de verkopen van trucks de laatste maanden al fors teruglopen vanwege de economische crisis. Bovendien werden duizenden bestellingen geannuleerd omdat transporteurs het aanbod van vracht zagen verschrompelen of de financiering van hun nieuwe vrachtwagens niet rond kregen. Bij DAF lopen nu zo’n honderd vrachtwagens per dag van de band. Dat waren er ruim een half jaar geleden nog 245. Rond kerst en carnaval werden al verschillende productiestops ingevoerd om de productie op honderd te kunnen houden.

Ook rond Pasen wordt niet gewerkt. Omdat de truckverkopen nog steeds niet aantrekken is de verwachting dat de komende maanden opnieuw een productiebeperking moet worden doorgevoerd. In welke mate dat wordt gedaan is momenteel nog niet bekend.

Lees ook: DAF: ondanks crisis wel forse winst

Bron: Nederlands Dagblad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer