DAF start nieuwe ontslagronde • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF start nieuwe ontslagronde

Truckfabrikant DAF start een nieuwe ontslagronde. Voor 400 medewerkers in Eindhoven wordt ontslag aangevraagd. In het Belgische Westerlo schrapt DAF 873 banen, ongeveer de helft van het personeelsbestand.

DAF productie EindhovenDe ontslagen in Westerlo zijn door DAF bevestigd (al wil het bedrijf geen aantallen noemen), de ontslagen in Eindhoven worden gemeld door Omroep Brabant op basis van ‘betrouwbare bronnen rond het bedrijf’. Bij de ondernemingsraad ligt al een adviesaanvraag voor het schrappen van 170 indirecte vaste functies en de genoemde 400 komen daar nog bovenop. De ontslagen in Eindhoven kunnen pas aan het einde van de periode van werktijdverkorting, eind juni, worden doorgevoerd. Het bedrijf wil niet reageren op dit nieuws.

De 400 banen in Eindhoven betreffen volgens de bronnen rond DAF zowel indirecte functies, zoals administratie, als om directe functies in de vrachtwagenproductie. Behalve van de economische crisis heeft DAF naar eigen zeggen ook last van Europese staatssteun. De directie klaagt over het verschil in de maatregelen die de Europese regeringen treffen om de automobiel- en vrachtwagenindustrie overeind te houden. Zo geeft de Franse regering 500 miljoen euro staatssteun aan Renault Trucks, terwijl de Nederlandse regering zich beperkt tot het verlenen van werktijdverkorting. Volgens DAF-baas Aad Goudriaan ontstaat er zo een ongelijke concurrentieverhouding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer