DAF start veldtest nieuwe generatie distributietrucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF start veldtest nieuwe generatie distributietrucks

DAF Trucks is samen met enkele belangrijke klanten gestart met uitgebreide veldtests van een geheel nieuwe generatie distributietrucks. Zoals verwacht zullen deze trucks hun DNA delen met de nieuwe truckrange XF, XG en XG+, bekroond als International Truck of the Year 2022.

Bij de start van de productie van de nieuwe range,, begin november, telde de indrukwekkende orderportefeuille bijna 20.000 eenheden. Daarmee brak de drieling alle records in de 93-jarige geschiedenis van de Nederlandse truckfabrikant.

De DAF distributietrucks waarvan de veldtest nu is gestart, maken gebruik van hetzelfde platform als de bekroonde, nieuwe trucks voor het transport over de lange afstand; het zijn eerste bedrijfsvoertuigen die zijn ontwikkeld met het oog op de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van gewichten en afmetingen. Net als de grotere XF, XG en XG+ zullen de nieuwe distributietrucks grenzen verleggen op het gebied van zowel verkeersveiligheid, efficiency en lage emissies als chauffeurscomfort.

“Met de baanbrekende XF, XG en XG+ startte DAF de toekomst van het langeafstand en het zwaar transport”, aldus Ron Borsboom, executive director Product Development. “Nu starten we ook de toekomst van regionale en nationale distributie. Direct zicht, zitpositie, ergonomie, afwerking; het is allemaal van ongekende klasse. En dat geldt ook voor de superieure voertuigefficiency en rijeigenschappen.”

DAF zal de Nieuwe Generatie distributietrucks in de tweede helft van het jaar onthullen. De nieuwe serie komt beschikbaar naast de uitgebreide range van de populaire en veelzijdige DAF CF trucks. Een nieuwe naam voor de range is nog niet bekend, in de wandelgangen wordt de naam XD genoemd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer