Ga naar hoofdinhoud

100.000ste CF en XF rolt van de band bij DAF Trucks

Bij DAF Trucks in Eindhoven kwam vrijdag de 100.000e truck van de nieuwste generatie CF en XF van de band gerold (of eigenlijk gereden). Nooit eerder in de geschiedenis van de onderneming werd die mijlpaal zo snel bereikt. De 100.000e truck, een DAF XF 450 4×2 FT Super Space Cab, werd feestelijk afgeleverd aan het Belgische Groep Gheys in Mol.

De eerste exemplaren van de huidige generatie CF en XF kwamen in juli 2017 van de band. Sindsdien werden bij DAF Trucks in Eindhoven en Leyland Trucks in Groot-Brittannië maar liefst 100.000 exemplaren geproduceerd.

“Dat we deze mijlpaal zo snel bereikt hebben, zegt iets over de kwaliteit en efficiency van deze nieuwste generatie vrachtwagens”, aldus DAF Trucks president-directeur Harry Wolters. “Onze klanten prijzen de betrouwbaarheid, de zuinigheid, de lage operationele kosten en niet te vergeten het toonaangevende chauffeurscomfort. DAF is in Europa niet voor niets de nummer 1 in trekkers.”

De 100.000e truck werd feestelijk afgeleverd aan de Belgische Groep Gheys , gespecialiseerd in bulk- en containertransport. “We hebben een lange historie met DAF Trucks”, stelt mede-eigenaar Luc Gheys. “De eerste vrachtwagen die mijn vader midden jaren zestig in gebruik nam, was een tot verhuiswagen omgebouwde DAF bus. In navolging van mijn vader hebben we sinds 2015 ook DAF in onze vloot opgenomen. De ervaringen met de trucks van DAF en dealer Lavrijsen uit Geel, zijn altijd uitstekend geweest. We hebben daarom anno 2019 zo’n 80 DAF trucks in onze vloot – en breiden dat aantal dit jaar verder uit met nog eens 25 trucks.”

Eerder dit jaar kondigde DAF een investering aan van 200 miljoen euro in zijn cabinefabriek in Westerlo, België, om klaar te zijn voor toekomstige productie- aantallen, nu DAF zijn succes wereldwijd verder uitbreidt. Met deze investering stijgt de productiecapaciteit van cabinefabriek met 45 procent tot 300 cabines per dag in een 2-ploegendienst. De productiecapaciteit komt daarmee op hetzelfde niveau als van de nieuwe cabinelakstraat die eind 2017 officieel werd geopend, na een investering van 100 miljoen euro.

De bouw van de nieuwe Cab Body en Cab Trimming fabrieken op het terrein van DAF Vlaanderen zijn ondertussen begonnen. Deze investering van 200 miljoen euro bevestigt nogmaals het vertrouwen dat DAF heeft in de toekomst van zijn fabriek in België.

2 reacties op “100.000ste CF en XF rolt van de band bij DAF Trucks

  • Chris

    Zo nu maar weer eens DE succes nummers opnieuw uitbrengen de 2800 3300 3600 zeker weten dat het weer een succes wordt

  • Sander F.

    Jajaja, ‘een lange historie met DAF’ zegt de klant voor de 100.000-ste XF / CF.. terwijl ik verderop lees dat, nadat hun vader de zaak begon met een DAF bus.. er pas vanaf 2015 weer DAF’s in de vloot zijn opgenomen..

    Dat vind ik nou niet écht een lange historie met het merk.. dat zou voor mij toch betekenen dat er in alle afgelopen decennia wel DAF’s in de vloot hebben gereden.

    Enfin, mooie prestatie voor de DAF groep. Benieuwd wat de productie in de UK zal gaan doen na de (i.m.o. no-deal) Brexit 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer