Ga naar hoofdinhoud

85e DAF voor Beets

Albert Beets Transportonderneming uit Wormerveer heeft onlangs haar 85e DAF van Truckland in ontvangst genomen. Het is een Euro 6 DAF XF 460 SSC 4×2 trekker, een uit een serie van vier. Het is ook de 165e truck van het familiebedrijf én het is de 60e DAF die Truckland Zaandam voor Beets in de kleuren spoot. Van de vier nieuwe Euro 6 DAF XF Super Space Cab trekkers geldt de helft als vervanging en het andere deel als uitbreiding. Op twee na zijn alle huidige Beets trucks van het merk DAF. De eerste DAF, een 100 pk sterke A 1300 ‘7-streper’, kwam ruim 50 jaar geleden in bedrijf.

Truckland Beets 2015  sleuteloverdracht (Large)
De nu geleverde uitvoeringen zijn identiek en beschikken over een 460 pk Euro 6 motor met geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak. Om een lager eigen gewicht te bereiken is er ook gekozen voor Alcoa lichtmetalen velgen. Om de chauffeur een optimale werkplek te bieden is de standaard al zeer ruime cabine voorzien van een koelkast, magnetron, luxe chauffeursstoel, lederen stuurwiel, standairco en een prima bed met pocketveren matras. Op het gebied van veilig en zuinig rijden is ook alles aan boord zoals: Adaptive Cruise Controle, Forward Collision Warning, Lane Departure Warning, Electronic Vehicle Stability Control en Advanced Emergency Braking. Om de chauffeur (die bij Beets in principe altijd een eigen wagen heeft) en ondernemer een nog beter inzicht te bieden over het dagelijks gebruik, is er ook gekozen voor de DAF Driver Performance Assistent. De nieuwe DAF’s rijden, net als de rest van de 20 trekkers en 74 opleggers tellende vloot, vooral in de Benelux en Duitsland. Daarbij stemt Beets de benodigde trailer af op de vervoersbehoefte van de klant en onderscheidt daarin platte opleggers, aluminium bulksilo-, (semi-)tautliner- en containerchassis. Uiteraard beschikken de trekkers dan altijd over de benodigde uitrusting, waaronder compressoren.

Naast alle transporthandelingen verzorgt het familiebedrijf ook de opslag voor vele opdrachtgevers. “Vaak begint dat met het ophalen van een container in de Rotterdamse haven. Die brengen wij naar Wijdewormer en slaan die hier op. Dat kan bijvoorbeeld in bigbags, maar ook in silo’s. Vanuit onze in totaal 14.744 vierkante meter grote opslag leveren wij dan de gewenste hoeveelheden met een passende oplegger weer af bij de afnemer. Hierbij gaat het om ongevaarlijke droge poederproducten. Een andere specialiteit is het vervoer van hout. Hiervoor zetten wij onze (semi-)tautliners en waar nodig de meeneemheftrucks in. De derde tak binnen het bedrijf is het transport van normaal en ADR stukgoed dat wij op pallets, in bigbags en als zakgoed zowel nationaal als internationaal vervoeren. Als bedrijf beschikken wij ook over de nodige eigen 20 en 40 foot (deels kiepende) containerchassis voor het vervoer van en naar de haven”, vertelt Aldo Beets. Samen met zijn zus Mary nam hij in 2008 de leiding van het door opa Albert in 1935 opgerichte en door vader Piet en moeder Marjan voortgezette familiebedrijf over. Momenteel biedt het bedrijf werk aan 35 mensen.

Beets hecht aan lange relaties met opdrachtgevers en leveranciers. “Zoals aangegeven hebben wij een lange en goede relatie met DAF en hun dealers in deze regio. Inmiddels is dat Truckland die heel veel voor ons doen. Wij worden daar altijd goed en accuraat geholpen. Een dergelijke relatie hebben wij ook met LAG voor onze silo-opleggers en Jumbo voor het overige getrokken materieel”, vervolgt Aldo Beets. Als onderdeel van het MVO beleid en kwaliteitspakket verricht men alle onderhoud aan de voertuigen zelf, evenals de APK- en tachograafkeuringen. Verder is het bedrijf aangesloten bij Transport en Logistiek Nederland, heeft het certificaat Diervoedertransport op basis van de GMP-regeling, is ISO 9001:2008 gecertificeerd, heeft het SQAS assessment ondergaan en is AEO gecertificeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer