Ga naar hoofdinhoud

Alweer drie DAF’s voor PAX

PAX Bouw- en Industrieservice heeft recent drie nieuwe DAF’s in gebruik genomen. Het betreft een DAF XF 510 FTT, DAF XF 460 FTS en een DAF XF 460 FAN. Vorig jaar werd exact hetzelfde trio aangeschaft. Uiteraard zijn ook deze nieuwe werkpaarden weer gespoten in de herkenbare bruine kleur.

pax1
De 6×4 trekker (FTT) heeft een 510 PK sterke motor en een dubbel aangedreven as. Deze krachtige trekker wordt ingezet voor speciaal transport, hoofdzakelijk in combinatie met een dieplader. De 6×2 kraantrekker (FTS) met lift-as is uitgerust met een autolaadkraan. Deze lichte en compacte kraan zorgt voor een substantiële verhoging van de hefcapaciteit en berekent de stabiliteit zo dicht als mogelijk naar de werkelijke stabiliteitssituatie, ook in krappe ruimtes. Ook de 6×2 bakwagen (FAN) is uitgerust met een autolaadkraan. Deze bakwagen heeft een stuurbare naloop-as en een open laadbak. Deze laadbak is specifiek naar de wensen van PAX Bouw- en Industrieservice ontwikkeld, zo is de laadbak uitgerust met verstelbare vastzet- en opbergmogelijkheden.

Alle voertuigen zijn geleverd door Autobedrijven ESA Marum en opgebouwd door Rondaan Carrosserie en Wagenbouw Berlikum.

Ook heeft PAX Bouw- en Industrieservice nogmaals een uitschuifbare aanhangwagen van DRACO aan haar vloot toegevoegd. Bijzonder aan deze aanhangwagens is dat ze in de lengte uitschuifbaar zijn tot 10 meter. Door de dubbele ligger ontstaat een stabieler geheel en is uitermate geschikt voor het vervoeren van units.

Een van de specialiteiten van PAX Bouw- en Industrieservice is transport met autolaadkraan (20 stuks op zowel trekkers en combi’s). De chauffeurs worden multidisciplinair opgeleid zodat ze naast het assisteren ook zelfstandig de plaatsing en montage uit kunnen voeren.

Onder leiding van V-TAS Opleidingscentrum zijn afgelopen week wederom drie chauffeurs opgeleid om te mogen werken met een autolaadkraan. Zowel de theorie- als het praktijkonderdeel vond ditmaal plaats op het eigen terrein van PAX Bouw- en Industrieservice in Heerenveen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer