Ga naar hoofdinhoud

‘Chinezen azen op DAF en VDL’

Er zou vanuit China serieuze interesse zijn om DAF Trucks en de busdivisie van VDL Groep over te nemen. Dat hebben bronnen verklaard aan Bloomberg. De Evergrande Group, een vastgoedontwikkelaar, wil een wereldleider worden in elektrische voertuigen.

Evergrande wordt geleid door Hui Ka Yan, een van de rijkste Chinezen. Hij zou contact hebben gezocht met DAF-moeder Paccar, DAF Trucks en VDL Groep. De toenaderingen van Evergrande zouden nog maar recent zijn gebeurd. Evergrande heeft gezegd een concurrent van Tesla te willen worden en de grootste EV-fabrikant ter wereld te willen zijn in drie tot vijf jaar.

Een (gedeeltelijke) overname van DAF en/of VDL zou Evergrande daadwerkelijk van moderne EV-technologie kunnen voorzien. Een overname van DAF Trucks zou Paccar waarschijnlijk niet goedkeuren, omdat de goede verkopen van DAF al jaren bijdragen aan de prima resultaten van Paccar.

Het meest waarschijnlijke scenario, als Evergrande met DAF en/of VDL in zee zou gaan, is dat er een joint-venture zou ontstaan waarbij DAF en VDL techniek leveren aan Evergrande. Die bedrijven kunnen dan, gefinancierd vanuit China, hun EV-aandrijflijnen verder optimaliseren.

DAF Trucks, Paccar en VDL Groep willen niet reageren op de berichtgeving van Bloomberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer