DAF bevriest prijzen in afwachting van Brexit-deal • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF bevriest prijzen in afwachting van Brexit-deal

DAF Trucks heeft in het Verenigd Koninkrijk in afwachting van een mogelijke Brexit handelsdeal de prijzen van de LF, CF en XF bevroren tot eind februari 2021.

De dreiging van hogere importtarieven hebben ervoor gezorgd dat de orderboeken en de productie bij DAF Trucks al helemaal vol zitten. Daardoor zouden transporteurs die in het nieuwe jaar een DAF willen bestellen geconfronteerd kunnen worden met onaangename prijsstijgingen. Dat heeft DAF met het bevriezen van de prijzen voorkomen. Belangrijk is ook dat ze de zo precies de specificatie kunnen kiezen die ze nodig hebben, in plaats van een compromis te riskeren als ze een voertuig uit voorraad nemen.

Russel Patmore, verkoopdirecteur van DAF in het Verenigd Koninkrijk: “Het is een angstige tijd voor ondernemers, met èn Corona en de onzekere uitkomst van de onderhandelingen over een Brexit-deal. DAF is hier een Britse fabrikant en de importtarieven zullen, als ze worden opgelegd, veel minder invloed hebben op de invoer van hele voertuigen dan die van onze concurrenten. Ondanks het feit dat verwacht wordt dat de prijzen voor vrachtwagens in het Verenigd Koninkrijk in het algemeen zullen stijgen, zijn we bereid om ons in te zetten voor een stevige, concurrerende prijsstelling.”

DAF Trucks gaat ook extra onderdelen opslaan in zijn distributiecentrum en bij de Britse DAF-dealers, om te kunnen blijven leveren als Brexit-ontwikkelingen vertragingen in de supplychain veroorzaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer