Ga naar hoofdinhoud

DAF bouwt 10.000 ‘Trucks of the Year 2022’

DAF heeft zijn 10.000e DAF van de nieuwe generatie gebouwd. Daarmee zijn de XF, de XG en de XG⁺, de huidige International Truck of the Year, een doorslaand succes. Niet eerder werd deze mijlpaal zo vroeg bereikt in de 90-jarige historie van DAF. De officiële productie werd pas afgelopen winter opgestart.

DAF is de eerste – en tot nu toe enige – truckfabrikant die optimaal gebruik heeft gemaakt van de nieuwe Europese regelgeving voor afmetingen en gewichten. Daardoor is de nieuwe standaard gecreëerd op het gebied van efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort. Uitstekende aerodynamica, nieuwe aandrijflijnen en geavanceerde rijhulpsystemen zorgen ervoor dat klanten brandstofbesparingen van meer dan 10 procent noteren, wat leidt tot vergelijkbare reducties in CO2-emissies.

Richard Zink, directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks: “De Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG⁺ zijn de favorieten van zowel chauffeurs als vlootbeheerders. Onze serie vlaggenschepen zit vol innovatie, is schitterend vormgegeven, is een droom om in te rijden en biedt de grootste en meest comfortabele cabines in de industrie. Ondernemers profiteren tegelijk van zowel lage operationele kosten als de hoogte inzetbaarheid. Een perfecte win-win combinatie.”

TTM.nl kon onlangs exclusief een kijkje nemen in DAF’s cabinefabriek in Westerlo.

Harry Wolters, president van DAF Trucks: “Deze mijlpaal van 10.000 gebouwde trucks weerspiegelt niet alleen de geweldige kwaliteit van de Nieuwe Generatie DAF trucks, maar is ook een eerbetoon aan de meer dan 10.000 hooggekwalificeerde medewerkers van DAF die verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, de ontwikkeling, productie, marketing en after sales van onze bekroonde trucks.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer